21.09.2015  |  Lager & distribution

Finsk postvæsen starter dronelevering

Det finske postvæsen kommer først i mål i Europa, når det gælder om dronelevering. De første pakker er nemlig allerede leveret i Helsinki.

Finske borgere kan snart se frem til at modtage pakker leveret af droner, efter at det finske postvæsen har startet et samarbejde med en dronevirksomhed om levering via netop droner. Det skriver Ingeniøren.

Samarbejdet har foreløbigt ført til en succesfuld test omkring hovedstaden Helsinki, hvor et dronefly har overtaget noget af arbejdet fra en postbåd, hvilket gør Posti (det nationale finske postvæsen) til de første i Europa, der leverer pakker via droner. 

Læs også: Droneproducent fordobler sin produktion

Testen løb over fire dage i et adresseområde på op til fem kilometer fra Postis hovedkvarter i centrum af Helsinki, hvorfra dronerne er blevet fjernstyret. Således vurderer virksomheden Sharper Shape, der har leveret dronerne, at de små ubemandede enheder har fløjet omkring fire kilometer i gennemsnit.

På grund af netop de forholdsvis lange distancer har dronerne konstant været under styring af en pilot. Forprogrammerede droner er ellers begyndt at flyve inspektionsture uden pilot eller direkte opsyn, men det har været over noget kortere distancer.

Læs også: Aktør udfordrer det danske pakkemarked

”Vi planlægger vores flyvninger lige så nøjagtigt som bemandede flyvninger. Sikkerhed er vores højeste prioritet”, sagde direktør for Sharper Shape, Tero Heinonen, før de første flyvninger blev sat igang. 

-JPN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere