Tema: Modstå cybertrusler med strategisk governance, risk og compliance
I takt med, at cybertrusler bliver stadig mere sofistikerede og udbredte, er det afgørende for organisationer af enhver størrelse at implementere effektive og robuste sikkerhedsforanstaltninger der sikrer deres data og systemer. Governance, risikostyring og compliance (GRC) udgør således en stadig mere central komponent i organisationers cybersikkerhedsindsats.
GRC og cybersikkerhed: En fremtidsorienteret strategi
Ved at implementere en GRC-tilgang kan cybersikkerhed udvikle sig fra at være en reaktiv nødvendighed til en strategisk fordel, der understøtter organisationens langsigtede succes. GRC skaber en struktur, der hjælper med at håndtere nye trusler proaktivt, opbygge en kultur for løbende forbedring og opnå et samlet overblik over sårbarheder, som kan påvirke flere dele af organisationen.
Hvordan kan en GRC-tilgang styrke jeres cybersikkerhedsstrategi?
- Governance: Sørg for, at jeres cybersikkerhedspolitikker understøtter de overordnede forretningsmål ved at etablere tydelige ansvarsområder og sikre opbakning fra nøgleinteressenter. Denne sammenhæng gør det muligt at prioritere cybersikkerhed effektivt og udnytte ressourcer bedst muligt.
- Risikostyring: Fokuser på at håndtere de mest kritiske trusler først med en proaktiv tilgang til risikostyring. Ved at prioritere de mest betydelige sårbarheder skaber I en stærkere sikkerhedsstrategi, der minimerer driftforstyrrelser og sikrer stabilitet.
- Compliance: Integrer efterlevelse af regler som ISO27001, NIS2, DORA, og CIS18, i organisationens daglige arbejde. Ved at sikre løbende compliance reducerer I både arbejdsbyrden ved revisioner og fremmer en kultur, der værdsætter sikkerhed, hvilket styrker tilliden blandt kunder, partnere og tilsynsmyndigheder.
Med en GRC-tilgang som fundament, får jeres organisation et stærkere forsvar mod cybertrusler, sikre bedre beslutningstagning, og skabe en mere robust og sikker fremtid.
09.12.2024RISMA SYSTEMS A/S
Sponseret
Sådan sikrer du NIS2-compliance
NIS2-direktivet* kræver, at organisationer tager ansvar for cybersikkerhed ved at implementere både tekniske og organisatoriske tiltag, der kan håndtere risici for deres systemer. Det stiller også strenge krav til ledelsesansvar og forsyningskædesikkerhed i de berørte sektorer.
09.12.2024RISMA SYSTEMS A/S
Sponseret
Effektiv Third Party Risk Management i en foranderlig verden
Forsyningskædesikkerhed og Third Party Risk Management* er blevet centrale emner for EUorganisationer, især med de strenge regler som NIS2**, GDPR*** og CSRD****, der kræver, at organisationer ikke kun fokuserer på intern drift, men også på risiciene ved samarbejde med eksterne parter.
Se flere temaer
Se alleHold dig opdateret med SCM.dk
Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.
Udgiver
Copyright 2023