Sourcing

Sourcing

2023 kan være sidste krampetrækning af forsyningskrisen

Problemerne i de globale forsyningskæder efter corona-krisen og krigen i Ukraine er ved at blive løst.

Sourcing

Bæredygtighed bliver indkøbskriterie på linje med kvalitet og pris

I Europa er det allerede license-to-operate, i Asien er det mere spredt og i USA er der et stykke vej endnu. Bæredygtighed er på vej til at blive en central del af globale virksomheders indkøbs-DNA, lyder det fra CPO René Wienmann, Chr. Hansen.

Sourcing

Sourcing skifter generations-gear lige nu

De sidste tre års alvorlige forstyrrelser af forsyningskæder har tvunget sourcing-funktionen til at genopfinde sig selv. Sourcing-praksis skal nu ifølge hvidbog fra Maersk og Reuters indkøbe tættere på. Målet er at sikre kortere, mere pålidelige, mindre risikable og mere bæredygtige forsyningskæder.

Sourcing

Dansk producent vil skærpe bæredygtighedskrav til 200 leverandører

Der ligger fortsat et stort uudnyttet potentiale i grøn omstilling i industrien i Danmark, lyder det fra industrikoncernen Mekoprint. Virksomheden vil i år indføre højere krav til eksisterende leverandører, ligesom virksomheden øger samarbejdet med grønne leverandører.

Sourcing

Indkøb i krisetider – sådan gør du

Her får du som indkøber et hurtigt overblik over dine opgaver, når virksomheden oplever væsentlige forstyrrelser i forsyningskæden.

Sourcing

Danskerne forventer at købe mindre

En undersøgelse foretaget af IPSOS på vegne af Bring tager temperaturen på, hvordan danskernes indkøbsvaner forventes at se ud i en urolig økonomi. Undersøgelsen viser, at næsten halvdelen (45 procent) vil reducere deres indkøb noget i en mere urolig økonomi. Tendensen ses tydeligst hos kvinder.

Sourcing

Scope 3 kræver dialog, dialog og dialog

87 procent af Chr. Hansens CO2-udledning foregår i scope 3. Indkøbsafdelingen arbejder derfor ihærdigt på at etablere samarbejder med leverandører om at dekarbonisere. Det sker via dialog og fælles udvikling – og ikke via benhårde kvantitative målinger. Det vigtige er at få startet en bevægelse.

Sourcing

6 trin til at forbedre scope 3 uden stor indkøbsvolumen

I de fleste virksomheder forekommer 80 procent af udledningen i leverandørkæden, altså i scope 3. Det er ikke let at reducere udledning i scope 3, og det er slet ikke let, hvis I i modsætning til Nestlé eller Coca Cola har begrænset forhandlingsmagt eller lav ’gearing’. Her er seks trin til, hvordan I gør.

Sourcing

Walmart automatiserer leverandørforhandlinger med kunstig intelligens

Indkøbere har til alle tider manglet tid til at gennemføre omhyggelige forhandlinger med hele leverandørbasen. Det har betydet store tab af værdiskabelse for både købere og leverandører. Supermarkedsgiganten Walmart griber nu til kunstig intelligens og chatbot for at løse udfordringen.

Sourcing

Ny platform fjerner industriindkøberens blinde vinkler

Hvem kan bearbejde/producere denne komponent, hvor hurtigt kan de levere og til hvilken pris? De tre spørgsmål kan være en stor udfordring at få svar på for indkøbere i den danske fremstillingsindustri, som ellers i stigende grad ønsker at bruge danske leverandører. Derfor skaber den nye platform Supplybase et overblik over Danmarks underleverandører indenfor metal- og plastbearbejdning.

Sourcing

Indspark: Ny dansk platform skal hjælpe industriens indkøbere og fjerne blinde vinkler

Sourcing

Tre sandheder om den professionelle indkøber

Indkøberne er rykket på nettet, og de vil i fremtiden kun købe flere produkter online. En undersøgelse viser tre facts om de professionelle indkøbere. B2B E-handelsanalysen 1. halvår 2022 er udgivet af Dansk Erhverv.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere