Sourcing

Sourcing

Walmart automatiserer leverandørforhandlinger med kunstig intelligens

Indkøbere har til alle tider manglet tid til at gennemføre omhyggelige forhandlinger med hele leverandørbasen. Det har betydet store tab af værdiskabelse for både købere og leverandører. Supermarkedsgiganten Walmart griber nu til kunstig intelligens og chatbot for at løse udfordringen.

Sourcing

Ny platform fjerner industriindkøberens blinde vinkler

Hvem kan bearbejde/producere denne komponent, hvor hurtigt kan de levere og til hvilken pris? De tre spørgsmål kan være en stor udfordring at få svar på for indkøbere i den danske fremstillingsindustri, som ellers i stigende grad ønsker at bruge danske leverandører. Derfor skaber den nye platform Supplybase et overblik over Danmarks underleverandører indenfor metal- og plastbearbejdning.

Sourcing

Indspark: Ny dansk platform skal hjælpe industriens indkøbere og fjerne blinde vinkler

Sourcing

Tre sandheder om den professionelle indkøber

Indkøberne er rykket på nettet, og de vil i fremtiden kun købe flere produkter online. En undersøgelse viser tre facts om de professionelle indkøbere. B2B E-handelsanalysen 1. halvår 2022 er udgivet af Dansk Erhverv.

Sourcing

Indkøberne stiller store krav til bæredygtighed

Bæredygtighed bør være højt på agendaen hos leverandørerne. Det understreger Dansk Erhverv, på baggrund af B2B E-handelsanalysen, der viser, at 4 ud af 10 professionelle indkøbere stiller krav om bæredygtighed hos deres leverandører.

Sourcing

El-lastbilens udbredelse stiller store krav til leverandøren

Interessen for eldrevne lastbiler er større end nogensinde, men omstillingen stiller store krav til lastbilsleverandørerne, for den nye teknologi kræver rådgivning. Derfor har Scania satset på at blive partner hele vejen rundt - fra rådgivning af lastbilmodel til service og finansiering af både bil og ladestruktur.

Sourcing

Dansk producent vil skærpe bæredygtighedskrav til 200 leverandører

Der ligger fortsat et stort uudnyttet potentiale i grøn omstilling i industrien i Danmark, lyder det fra industrikoncernen Mekoprint. Virksomheden vil i år indføre højere krav til eksisterende leverandører, ligesom virksomheden øger samarbejdet med grønne leverandører.

Sourcing

Indkøb i krisetider – sådan gør du

Her får du som indkøber et hurtigt overblik over dine opgaver, når virksomheden oplever væsentlige forstyrrelser i forsyningskæden.

Sourcing

Danskerne forventer at købe mindre

En undersøgelse foretaget af IPSOS på vegne af Bring tager temperaturen på, hvordan danskernes indkøbsvaner forventes at se ud i en urolig økonomi. Undersøgelsen viser, at næsten halvdelen (45 procent) vil reducere deres indkøb noget i en mere urolig økonomi. Tendensen ses tydeligst hos kvinder.

Sourcing

Pandemien har foreløbig ikke ændret væsentligt på indkøbsadfærd

Pandemien og de sidste tre års rystetur har fået 35 procent af danske produktionsvirksomheder til at skifte sourcingstrategi fra globalt til lokalt fokus. Det er først og fremmest prissvingninger på råvarer og komponenter, der får virksomhederne til at forsøge at reducere risici. Men 65 procent har netop ikke ændret strategi. Endnu.

Sourcing

200 millioner kroner skal omdanne gylle og halm til grønt brændstof og biokul

Den grønne omstilling skal spredes på tværs af sektorer – og det betyder, at også dansk landbrug skal gøres mere klimavenligt. Tre projekter får støtte fra Pyrolysepuljen til at fremme teknologier, der skal reducere drivhusgasudledning fra landbruget.

Sourcing

Fald i erhvervsparkeringer indikerer vækst i hjemmearbejde

Med fuld genåbning og ingen masker i månedsvis kunne man forvente, at flere var vendt tilbage til kontoret. Men sådan er det ikke gået. Nye tal fra parkerings-appen EasyPark viser et fald i erhvervsparkeringer, som tyder på, at hjemmearbejdet er kommet for at blive i længere tid.  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere