Sourcing

Sourcing

Fundamental kulturændring er under opsejling i søfartsindustrien

Stærkere forhold til kunderne og langsigtede kontrakter skal udgøre grundstenen hos Mærsks fremover. Opgøret med de gamle dynamikker mellem rederier og shippere er mere end en ny forretningsmodel. Det har potentiale til at ændre hele kulturen i skibsfragtsindustrien, hvis flere hopper med på vognen.

Sourcing

Ny sourcing-rapport om kundernes tilfredshed og forventninger til it-outsourcing: Danske virksomheder outsourcer stadig i væsentlig grad

Efter et år præget af COVID-19 spores der en afventning i markedet. Danske virksomheder forlænger sine eksisterende aftaler og udsætter de store IT-transformationer, som ikke er absolut nødvendige. Undersøgelsen viser dog, at de langt størstedelen af de adspurgte danske virksomheder enten vil øge eller fastholde deres brug af outsourcing. Accenture er strøget til tops som den udbyder, man er allermest tilfreds med i Danmark.

Indhold fra partner

Sourcing

Disse fire udfordringer er størst for britiske virksomheder efter Brexit

Britiske virksomheder er fortrøstningsfulde omkring Brexit, viser en ny undersøgelse af risikostyringsvirksomeden Avetta. Men ingen forventer, det bliver helt gnidningsfri. Her er de fire problemstillinger, som de britiske virksomheder skal tage stilling til i den første tid uden for EU.

Sourcing

Britisk detailgigant kræver klimaneutralt af sine leverandører

Den store britiske detailkæde Morrisons, som blandt andet Arla leverer til, har meddelt, at de fra 2030 kun vil købe klima-neutralt på en lang række fødevarer.

Sourcing

Chokoladeproducent har lært lektie om fleksibilitet og risikostyring under corona

Coronapandemien ramte Ole Chokolade fra Kolding som en vejsidebombe. Men chokoladeproducenten fandt hurtigt nye kunder og tilpassede forsyningskæden, så virksomhedens omsætning faktisk er i plus for 2020 sammenlignet med 2019. Risikostyring er kommet på dagsordenen.

Sourcing

Virksomheder vil gøre forsyningskæder mere smidige og robuste

De, der arbejder med forsyningskædeledelse, vil investere i både smidighed og modstandsdygtighed. Det viser en ny rundspørge fra Gartner.

Sourcing

Pallevirksomheden CHEP vinder igen platin for social ansvarlighed

Den europæiske afdeling hos logistikgiganten CHEP, som er kendt for sine bæredygtige blå paller, har opnået platinvurdering for social ansvarlighed af det uafhængige vurderingsbureau EcoVadis. Det er den højest mulige score, som placerer CHEP Europa blandt den ene procent mest bæredygtige virksomheder i verden.

Indhold fra partner

Sourcing

Regering bør styrke dansk konkurrenceevne med øget momskontrol

2020 har vist potentialet i e-handel. Med nye skattetiltag fra både regeringens og EU’s side bliver konkurrencen mere fair, mener Dansk Erhverv. Men danske virksomheder har stadig brug for øget fokus på momskontrol af den grænseoverskridende e-handel og de online markedspladser med salg fra tredjelande.

Sourcing

Indspark: Sourcing disponerer op til 80 procent af omkostningsbasen, klimaaftrykket og risikoen

Sourcing

Priserne på kontraktskibsfragt stiger – og falder ikke ned igen lige foreløbig

Usikkerhed på spotmarkedet får speditører til at tilvælge kontraktfragt i højere grad. Det gør de i håbet om at være sikre på pladser ombord på containerskibene. Det får kontraktpriserne til at skyde i vejret, og de falder formentlig ikke ned igen før næste år.

Sourcing

Novo Nordisk vil have klima i hele forsyningskæden

80 procent af CO2-aftrykket i Novo Nordisks forsyningskæde sker hos leverandørerne, og det giver derfor god mening at fokusere på ’cirkulært indkøb’. Farmavirksomheden har sat det klare mål, at hele kæden skal være CO2-neutral i 2030. Så nu er det bare med at komme i gang med arbejdet.

Sourcing

FLSmidth sætter ambitiøse klimamål, der kan være med til at drive forandring i hele mine- og cementindustrien

Med over 99 procent af virksomhedens samlede CO2-aftryk liggende i scope 3 har virksomheden FLSmidth en kompliceret opgave foran sig.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere