Droner

Innovation

Analyse: Levering skal gå stærkt, rigtig stærkt, om 10 år

Teknologivirksomheden Zebra har undersøgt forventningerne til fremtidens levering af nethandelspakker, og tempoet bliver markant. Knap 80 procent af logistikfirmaerne regner med at levere samme dag i 2023 og 40 sigter efter to-timers vinduer i 2028.

Lager & distribution

Kan et skab være en større disruption end en robot?

Droner er nonsens og robotter er ikke nogen ægte disruption. Det er et leveringsskab derimod, mener polsk producent. Men de er ofte for små, siger norsk onlinemarked, og de fleste vil hellere have deres varer hjem. Shoptalk trak fronterne op.

Lager & distribution

Amazon og Whole Foods kan skabe en ny handelsvirkelighed

Med købet af Whole Foods åbner der sig en lang række muligheder for Amazon, der fundamentalt kan ændre den måde, vi handler dagligvarer på. Et designfirma har givet sit bud på det.

Lager & distribution

Leveringsdroner kan ændre fremtidens logistik

Fragtdroner er på vej til at blive mainstream og vil i sidste ende have stor betydning for fragt- og logistikbranchen, spår forskere og fagfolk.

Lager & distribution

JD.com vil bygge Kinas største dronenetværk

Den kinesiske e-handelsgigant JD.com planlægger at bygge Kinas største dronenetværk med droner, der kan bære over et ton. Samtidig vil detailvirksomheden investere i forskning for at skubbe udviklingen yderligere inden for logistik- og fragtteknologi.

Lager & distribution

Leveringsdroner fylder ikke meget i fremtidens marked

Droner til distribution af pakker vil kun udgøre 1 procent af det kommercielle marked i 2020, forudser rapport fra Gartner. Markedet vokser til gengæld hastigt, tre mio. droner vil blive produceret alene i 2017.

IT

3 ud af 4 virksomhedsledere satser på IoT

Internet of Things (IoT) fortsætter med at være et attraktivt område for mange virksomheder, ikke mindst inden for B2B, vurderer ny rapport.

Lager & distribution

Lagerdrone skal forebygge fejl

MIT’s nye lagerdrone kan læse RFID-tags fra flere meters afstand og kan dermed opdage fejl og manglende pakker langt hurtigere end ved manuel scanning. Systemet forventes at kunne forebygge svind og dermed spare virksomheder for milliarder.

Innovation

Dansk indendørs-drone trækker opmærksomhed fra udlandet

Forskere fra Aalborg Universitet er gået sammen med tre virksomheder for at udvikle og teste en indendørs drone til brug i større lager- og produktionshaller. Flere udenlandske virksomheder har allerede vist interesse i den flyvende hjælper.

Lager & distribution

Amazons patenter flyver videre

Urbane automatiserede dronetårne, ekstra flyvemotorer og støjreducerende propeller. Amazons seneste stak patenter hører i den grad (igen) til i de højere luftlag – og centralt i byerne.

IT

Adgangskoden til fremtidens transport er… data

Transport- og distributionsområdet oplever lige nu den største forandringsæra siden motorkøretøjets introduktion. Det mener fremtidsforskeren Anders Hvid fra Dare Disrupt.

IT

”Her må vi gerne fejle”

Den svenske IT-virksomhed IFS har en specialafdeling, der forsker i fremtidens løsninger og forsøger at finde det næste teknologiske hit. De rammer ikke plet hver gang, men det er der plads til.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere