25.11.2020  |  Innovation

Droner forbedrer DSV’s lagerstyring

Droner skal nu flyve igennem DSV’s lagerbygninger og gøre status i stedet for mennesker. Virksomheden forventer en forbedring i deres lager operations og et fald i fejl og forstyrrelser.

Et nyt dronesystem bliver nu implementeret i adskillige af DSV’s lagerbygninger efter et succesfuldt pilotprojekt på Moerdijk-lageret i Holland. Dronesystemet er udviklet i samarbejde med tech-virksomheden Verity, skriver DSV i en pressemeddelelse.

Hvor optællinger normalt foregår med manuelle scanninger af stregkoder, scanner dronen stregkoderne uden menneskelig interaktion. At gøre status kan være både en risikabel og besværlig opgave for mennesker, mens det for dronerne er nemt at flyve uforstyrret rundt på lageret om natten.

Præcision ned til centimeteren

Da dataen fra dronerne har været næsten fejlfri i pilotprojektet, vil manuelle optællinger i fremtiden i høj grad kunne undgås. Det vil i sidste ende hjælpe med at reducere varelageret, når dataen bliver mere præcis.

Læs også: Vejtransport skal være den nye sort med DSV Silkway Express

”Dronerne ved hvor varerne ligger ned til hver centimeter, og informationerne, som de giver med deres scanninger, kan sammenlignes med informationerne i vores system. Det hjælper os med at øge forudsigeligheden og synligheden af beholdningen”, siger Luca Graf, Senior Direktør for Innovation hos DSV.

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere