Droner leverer coronatests og masker til skotterne
Der kan være langt mellem et hospital og de små landsbyer i det skotske højland og på de tilhørende øer. Derfor har man taget droneteknologi i brug i det britisk sundhedsvæsen for hurtigere at kunne levere og returnere coronaprøver, -testkits og værnemidler til de lokale lægehuse.
For at spare både tid og omkostninger er det britiske sundhedsvæsen, NHS, begyndt at levere medicinsk udstyr ved hjælp af droner til afsides øer og lokalsamfund i Skotland. Det skriver BBC.
I første omgang er det særligt coronaprøver og -testkits, der bliver transporteret hurtigt på tværs af landsdele ved hjælp af dronerne. Værnemidler – såsom mundbind – er også blevet bestilt af sundhedspersonalet i dronefragterne.
Læs også: Droner forbedrer DSV’s lagerstyring
Personalet kan nemlig selv bestille leveringen med dronen igennem et online bookingsystem udviklet af Deloitte. De fungerer som supplement til de faste leverancer.
Stephen Whiston, der leder den strategiske planlægning af sundhedsvæsnet i den skotske region Argyll and Bute, håber at teknologien kan forbedre forholdene og servicen for både patienter og kliniker i ”Udkantsskotland”.
Hos Skyports, der operer dronerne, håber man, at erfaringerne kan blive grundlag for et udvidet brug af droner til distribution indenfor sundhedsvæsnet – både geografisk og medicinsk.
Læs også: Hovedpine omkring droner løst: Nu klarer de flere opgaver på kortere tid
Adm. direktør for Skyports Duncan Walker udtaler: ”At bruge droneleveringer indenfor en forsyningskæde kan både spare tid og omkostninger, og derfor er det det naturlige næste skridt i kampen mod corona at opskalere anvendelsen af droner i sundhedsvæsnet”.
Dronerne kan bære op til 3 kilo, og efter et forsøg sidste år lader man nu dronerne flyver ruter, der er op til 64 kilometer lange. Ruterne er indkodet på forhånd og under hele turen er dronen forbundet til et kontrolcenter over et 4G-netværk.
Kilde: BBC
- KCP