UPS i tysk dronesamarbejde
Den amerikanske logistikgigant UPS’ dronedivision er gået sammen med den tyske fabrikant Wingcopter for at udvikle den næste generation af pakkeleveringsdroner. Samarbejdet skal give UPS en mere alsidig flåde af droner, der kan håndtere endnu flere typer af opgaver.
Droner til pakkelevering er kommet for at blive, mener man tydeligvis hos amerikanske UPS, der sidste år etablerede en selvstændig division til håndtering netop den opgave i form af UPS Flight Forward, ligesom man generelt skruede op for sin indsats på området.
Læs også: Undersøgelse: Tre faktorer er afgørende for droners udbredelse
Nu skal selve flåden af droner så også løftes, og derfor har logistikgigant gennem Flight Forward indgået et partnerskab med den tyske fabrikant Wingcopter. Sammen vil de to aktører ’udvikle den næste generation af pakkeleveringsdroner’, som det hedder.
UPS har valgt Wingcopter på baggrund af selskabets erfaring med ubemandede transportdroner og levering af mange forskellige typer varer over lange distancer i adskillige lande. Og forventningerne til samarbejdet, der er UPSFF’s første af slagsen, er da også store.
”Dronelevering er ikke en one-size-fits-all-opgave. Vores collaboration med Wingcopter vil hjælpe os med at bane vejen til at starte dronelevering i nye sammenhænge. UPS Flight Forward er ved at opbygge et netværk af teknologipartnere, der kan forstærke vores unikke kapacitet til at betjene kunder og udbygge vores føring på dronelevering”, siger VP for UPS Advanced Technology, Bala Ganesh.
Hurtigere og længere
Som en del af samarbejdet vil begge parter arbejde for, at Wingcopter får tilladelse til kommerciel droneflyvning i USA, hvilket skal danne grundlag for, at UPS kan etablere en mere alsidig flåde af droner, der kan håndtere endnu flere typer af opgaver.
Wingcopters elektriske droner er således baseret på lodret start og landing (VTOL) kombineret med vandret flyvning i høj fart (op til 240 km/t) over lange distancer (op til 120 km), hvilket giver helt andre muligheder end leveringer for sundhedssektoren og detailhandlen i boligområder, som UPS har fokuseret på hidtil.
Det kan være forsyningsopgaver mellem fabrikker, transport af nødhjælp eller levering livsvigtig medicin i svært tilgængelige egne, sådan som Wingcopter allerede har foretaget til øer ved både Irland og Stillehavsnationen Vanuatu.
Læs også: DSV starter dronesamarbejde i Canada
”Vi er stolte over at indgå i dette partnerskab med UPS, der er en global gigant inden for levering og logistik. Sammen sigter vi efter at øge hastigheden og rækkevidden for dronebaseret pakkelevering”, siger Wingcopters CEO og medgrundlægger, Tom Plümmer.
-AK