27.03.2019  |  Innovation

Nyt dronesamarbejde skaber milepæl inden for ubemandet lufttransport i USA

Transportgiganten UPS har indgået et samarbejde med dronevirksomheden Matternet. Sammen skal de levere mikrobiologiske prøver via ubemandede droner på WakeMeds hospital og campus i Raleigh, USA.

Den amerikanske Federal Aviation Administration (FAA) har godkendt brug af droner til rutinemæssige kommercielle leveringer, der indeholder et produkt i forbindelse med en kontraktaftale om transport.

Læs også: Schweizisk droneprojekt gennemfører 100 vellykkede testflyvninger

Det er transportselskabet UPS der skal stå for den banebrydende nye service, hvor levering af mikrobiologiske prøver skal ske via ubemandede droner gennem et samarbejde med dronevirksomheden Matternet.

Flyvningerne kommer til at foregå på WakeMeds hospital og campus i Raleigh, USA, under opsyn af FAA og North Carolina Department of Transportation.

UPS og Matternets nye samarbejde repræsenterer ifølge de to parter en milepæl inden for ubemandet lufttransport i USA. I øjeblikket transporteres størstedelen af de medicinske prøver hos WakeMeds via kurer og bil, hvor der for eksempel kan opstå forsinkelse på grund af kø. Dronetransport giver derimod mulighed for on-demand og levering samme dag.

Forudbestemt rute og fjernpilot
Dronetransporten skal øge effektiviteten af leverancerne af de mikrobiologiske prøver, samtidigt med at det skal minimere omkostningerne og forbedrer patientoplevelsen. 

Til flyvningen bruges Matternets M2 quadcopter, som forsynes af et genopladeligt litium-ionbatteri og kan bære mikrobiologiske prøver på op til 2,2 kg over en distance på op til 20 km. 

Det er det sundhedsfagligt personale, der skal læsse dronecontaineren med en mikrobiologisk prøve, det kunne for eksempel være en blodprøve, på en af WakeMeds faciliteter. Dronen vil flyve via en forudbestemt rute, overvåget af en specialtrænet fjernpilot, til en forudbestemt landingsplads på WakeMeds hovedbygning og primære mikrobiologiske afdeling.

Læs også: Ubemandet levering med droner og robotter på vej i Japan

UPS og Matternet vil bruge WakeMed-programmet til at se og lære, hvordan droner kan blive implementeret til at forbedre transportmulighederne på andre hospitaler og medicinske faciliteter andre steder i USA.

- SDN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere