29.11.2017  |  Innovation

Schweizisk droneprojekt gennemfører 100 vellykkede testflyvninger

Det schweiziske droneprojekt mellem Mercedes-Benz Vans og droneudvikleren Matternet har haft succes med de første testflyvninger i ”den virkelige verden”.

Det schweiziske fragtkoncept Vans & Drones er stadig i rivende udvikling i byen Zürich.

Formålet med konceptet, der forener bilfabrikanten Mercedes-Benz Vans, droneudvikleren Matternet samt den schweiziske e-platform Siroop, er at bruge både varevogne og droner til at levere e-handlede varer fra siroop.ch både hurtigere og smartere.

Og nu har de første testleveringer på succesfuld vis fundet sted. Mellem den 25. september og den 13. oktober blev pilotprojektet gennemført. Varer blev fløjet afsted med en drone, der efterfølgende landede præcist på taget af en Mercedes-varevogn.

Læs også: De sidste 30 meter er meget svære, og automatisering er måske ikke svaret

Til pilotprojektet blev der brugt to droner og to varevogne og i alt blev 100 testflyvninger foretaget over de schweiziske tage – uden fejl eller uheld.

”Vi er ekstremt tilfredse med resultaterne fra pilotprojektet i Schweiz. Formålet var at teste teknologien og konceptet i realistiske betingelser og finde ud af, hvad der krævede af optimeringer. Vi ønskede også at finde ud af, hvordan folk ville reagere på denne nye form for fragt”, siger Stefan Maurer, chef for fremtidens transport hos Mercedes-Benz Vans. Han tilføjer:

”Vi er overbeviste om, at projektet vil udvikle sig hurtigt. Vi ser et stort potentiale for vores løsning og har intentioner om at udvide det yderligere i fremtiden”.

-CHM 

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere