26.02.2019  |  Lager & distribution

Ubemandet levering med droner og robotter på vej i Japan

Kinesiske JD.com og japanske Rakuten har indgået et samarbejde, hvor JD.com skal levere droner og robotter, der kan anvendes i Rakutens leveringsløsninger.

Den kinesiske detailhandler JD.com og den globale e-handelsvirksomhed Rakuten har indgået et samarbejde, der skal bringe Japan i front inden for ubemandede leveringsløsninger.

Læs også: Alphabet-firma starter droneleveringsprojekt i Finland i 2019

I aftalen fremgår det, at JD.com skal udvikle droner og autonome robotter, der skal anvendes til Rakutens leveringsløsninger, der på sigt skal udvides til at omfatte en bred vifte af applikationer og situationer.

“Vi er begejstrede over at starte samarbejdet med JD.com, som kan prale af det mest banebrydende leveringsnetværk i Kina samt et stort knowhow inden for levering med droner og UGV’er. Ved at kombinere vores produkter håber vi at udvikle den japanske logistikbranche og bidrage til at skabe større bekvemmelighed for alle borgere i samfundet”, siger Koji Ando fra Rakuten.

Rakuten lancerede sin første levering med droner i 2016 og har siden samlet erfaring ved at samarbejde med en række virksomheder og lokale myndigheder. I 2018 udførte de sit første leveringsforsøg med kombinationen af droner og autonome leveringsrobotter.

Anvendt droner i Kina i flere år
JD.com begyndte at udvikle sit drone-program i 2015 og lancerede verdens første kommercielle dronelevering i Kina i 2016, ligesom at de i januar i år kunne fortælle, at de havde gennemført den første regeringsgodkendte testflyvning med droner i Indonesien

I Kina bliver selskabets autonome leveringsrobotter allerede benyttet i flere byer, ligesom man har lanceret to smart-leveringsstationer i byerne Changsha og Hohhot, der skal hjælpe til med at forbedre last-mile-logistikken og øge leveringshastigheden. Endelig arbejeder selskabet også med CO2-neutrale løsninger.

“Vi har anvendt droner og autonome leveringsrobotter til levering i Kina i mere end to år, og vi arbejder hele tiden på at skabe innovative løsninger, der gør leveringen mere tilgængelig, pålidelige og omkostningseffektiv”, siger præsident for JD.coms udviklingsenhed JD-X, Jun Xian, og fortsætter:

”I Japan er der mulighed for, at droner kan levere i bjergområder, på øer og i nødsituationer. Når vi rykker grænserne for, hvad vores autonome leveringsteknologi kan, og udvider dens brug til en lang række af applikationer fra e-handel til humanitær hjælp, tror vi på, at vi kan fortsætte med at hjælpe folk over hele verden”, siger han.

Læs også: De store fragtdroner er på vej

Sammen håber JD.com og Rakuten på, at de kan accelerere udviklingen og kommercialiseringen af ubemandede leveringsløsninger i Japan.

- JMA

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere