22.01.2018  |  Branchenyt

JD.com lancerer selvkørende levering i kinesisk by

Efter at have testet selvkørende levering på egne kontorer og på kinesiske universiteter vil JD.com i løbet af det næste halve år tage autonome leveringskøretøjer i brug.

Som et led i sin forpligtelse til at støtte smarte byer kunne den kinesiske e-handelsgigant JD.com i sidste uge lancere et nyt projekt i den kinesiske by Tianjin, der skal hjælpe byen med at blive mere effektiv. Det sker blandt andet ved at tage JD.coms autonome leveringskøretøjer i brug på offentlige veje i løbet af sommeren 2018.

Med projektet er det planen, at JD.com i samarbejde med Tianjin Economic Technological Development Area (TEDA) skal udnytte store data, Al og andre avancerede teknologier til at understøtte byens Smart City-initiativ.

I forbindelse med dette bliver Tianjin en forsknings-, fremstillings og testbase for JD.coms intelligente logistikteknologi, herunder robotter, droner og autonome køretøjer.

Læs også: JD.com vil bygge Kinas største dronenetværk

Vil forbedre teknologi og potentialer
Over flere måneder har selskabet fået lov til at teste de selvkørende leveringskøretøjer på kinesiske universiteter og i sine egne kontorer i Beijing. Men inden længe bevæger de automatiserede køretøjer sig altså ud på offentlige veje:

”Vi er stolte af at kunne hjælpe Tianjin med at tage et stort skridt i retningen af at blive en af de mest smarte byer i verden. Tianjin tilbyder en række applikationer til vores teknologi, og med samarbejdet bliver det muligt for os at øge effektiviteten og bekvemmeligheden for byens borgere, samtidig med at vi kan fortsætte med at forbedre vores teknologi og øge de fremtidige potentialer”, siger Jun Xiao, Vice President og Head of JD X, som er JD.coms logistiske innovationslaboratorium.

- EL

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere