23.05.2017  |  Lager & distribution

JD.com vil bygge Kinas største dronenetværk

Den kinesiske e-handelsgigant JD.com planlægger at bygge Kinas største dronenetværk med droner, der kan bære over et ton. Samtidig vil detailvirksomheden investere i forskning for at skubbe udviklingen yderligere inden for logistik- og fragtteknologi.

Kinas største detailvirksomhed, JD.com, vil bygge et logistiknetværk bestående af lavtflyvende droner. Et netværk, der er større end noget andet i Kina.

Læs også: Kinesisk e-handelsgigant er klar med droneleveringer 

Lanceringen af projektet kommer efter JD.com, der kan sammenlignes med amerikanske Amazon, har indgået en aftale med, hvad der svarer til kommunen i provinsen Shaanxi om at opføre netværket dér.

”JD.com vil blive de første i verden til at teste dronelevering i denne skala. VI forestiller os et netværk, som i fremtiden vil være i stand til at effektivisere fragten af gods både mellem byer og mellem provinsområder”, siger Wang Zhenhui, direktør for JD Logistics, i en pressemeddelelse.

Droner der kan bære et ton
Logistiknetværket skal strække sig over en radius på 300 km og inkludere hundredvis af ruter og dronebaser i hele Shaanxi. Såkaldte heavy-load droner skal kunne fragte varer, der vejer mere end et ton, hvilket kan være nyttigt når eksempelvis landbrugsprodukter skal fragtes til byerne.

JD Logistics er i fuld gang med at brede sin service til partnere og andre fragtselskaber. Og som det lykkes vil virksomhedens teknologiske løsninger i stigende grad blive vigtige for hele den globale logistikindustri, mener Wang Zhenhui.

”Det er en milepæl, ikke bare for JD, men for den samlede transport- og logistikindustri, når vi udvider vores logistikservicer til andre fragtselskaber, der er eller ikke er partnere med JD.com”, siger direktøren.

Ud over dronenetværket vil JD.com etablere et research- og udviklingscampus i samarbejde med Xi’an National Civil Aerospace Industrial Base (XNCAIB). Forskningsafdelingen, som skal udvikle, teste og producere autonome systemer, vil blive den første af sin slags i Kina.

Læs også: UPS tester leveringsdroner i USA

Partnerskabet mellem JD og Shaanxi forventes at booste regionens økonomiske udvikling ved at skabe jobs med et højteknologisk fokus og samtidig modernisere industrier.

-CHM

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere