10.12.2018  |  Innovation

Alphabet-firma starter droneleveringsprojekt i Finland i 2019

Dronevirksomheden Wing, der hører under Googles moderselskab Alphabet, vil transformere leveringsbranchen. Firmaet starter et pilotprojekt i Finland næste forår, der lover udbringning af varer på 10 minutter fra bestilling.

Droneproducenten Wing, der er udsprunget fra Google-moderselskabet Alphabets X Moonshoot Factory i sommer, starter et pilotprojekt i Finland til foråret. Projektet skal 'transformere leveringsbranchen med drone-delivery', som det hedder.

Læs også: Big Data, IoT og sensorer får stor effekt for de ansatte

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Droneprojektet kommer til at foregå i Finlands hovedstad, Helsinki, og skal levere pakker, der vejer op til 1,5 kg inden for en radius 10 km. Wing har lanceret en hjemmeside, hvor man kan komme med forslag til, hvad der skal leveres af dronerne.

Wing har tidligere testet robotterne i Australien, hvor de har båret alt fra medicin til kaffe i forskellige terræner. Dronetestningen down under var gratis for forbrugerne, og det kommer testforløbet i Finland også til at være, indtil en endelig kommerciel lancering finder sted. Det fungerer ved, at brugerne downloader en app, hvor de kan vælge hvilke ting, de vil have leveret og derefter bestille deres droner.

I et interview fortæller Wings CEO, James Ryan Burgess, at Wing og Alphabet ser en stor mulighed for at transformere leveringsbranchen, hvor han mener, droner vil udfylde et stort hul.

”I dag bliver både forbrugeren og sælgeren opkrævet et leveringsgebyr. Vores mål er at stille en service til rådighed, som koster mindre for begge parter. Vi tror, at et enciftret dollarbeløb vil komme til at være den sandsynlige pris for en ordre, når projektet bliver kommercielt lanceret”, siger han til techcrunch.com.

Wing har haft en række problemer med at lancere drone-robotterne i USA på grund af landets lovgivning, men firmaet fandt Finland som et ideelt start-up land:

”Finland er kendt som et land, der ser fremad, med en smartere måder at gøre tingene på”, forklarer Burgess til techcrunch.

Læs også: De store fragtdroner er på vej

Han fortæller, at landet også har andre drone-projekter i gang. Derudover er Finland geografisk placeret langt væk fra det engelske luftrum (og medielandskab), hvor Amazon længe har domineret med bl.a. diverse Prime-løsninger.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere