19.11.2018  |  IT

Big Data, IoT og sensorer får stor effekt for de ansatte

Disse teknologiske trends vil i fremtiden have den største effekt for ansatte på gulvet, ifølge ny rapport.

De vigtigste nye teknologiske trends for virksomhedernes mobile arbejdsstyrker bliver Big Data med 52 procent, Internet of Things (IoT) med 51 procent og sensorteknologi med 41 procent, såsom temperatur-, atmosfære- og biologiske sensorer, vurderer it-indkøbere i ny rapport.

Den drivende kraft inden for teknologiske indkøb er forretningseffektivitet og en øget produktivitet, hvor de største fordele ved de nye teknologier strækker sig over hele virksomheden:

  • Driftsafdelingen vil få mest ud af Big Data,IoT og wearables.
  • Salgsafdelingen vil få mest ud af virtual reality-produkter i forbindelse med salgsmøder.
  • Logistik vil få mest ud af udviklingen i droner.
  • Udviklingsafdelingen vil få mest ud af augmented reality (AR), sensorteknologier, blockchain og kunstig intelligens.

It-indkøberne forventer, at for eksempel Big Data vil fremme virksomhedernes services, effektivisere processor og reducere virksomhedens udgifter. Samtidig med, at sammenklappelige tablets bliver udbredt inden for de næste fem år, og at hårdføre computere og håndholdte enheder stadig er en nødvendighed for arbejdsstyrken på gulvet.

De største barrierer for at inkorporere de nye teknologier i virksomheder er prisen med 27 procent og driftssikkerhed med 19 procent.

Rapporten er udarbejdet af Opinion Matters på vegne af Panasonic Toughbook, på baggrund af svar fra 250 indkøbere af mobilteknologi for virksomheder i Storbritannien i 2018.

- SDN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere