IoT

Innovation

Nye 5G-tests af biler skal muliggøre et samfund uden trafikulykker

Honda tester sin teknologi SAFE SVARM sammen med Verizons 5G-netværk for at øge sikkerheden i bade opkoblede og autonome biler. Målet er at mindske mængden af kunstig intelligens i hver bil og i stedet udnytte cloud-services gennem mobile edge computing (MEC).

SCM 4.0

Fadølsanlæg får overvåget deres ve og vel 24/7 af Carlsbergs nye FSM-løsning

Serviceforretningen skal vækste hos Carlsberg, og derfor investerer man i en digital transformation. Samtidig skal IoT spille en større rolle. Teknologi skal gøre det muligt at overvåge køleskabes og fadølsanlægs behov for reparationer, så man kan være på pletten, før det gælder – også mens de står ude hos kunder.

SCM 4.0

Verizon Business udvider SD WAN-portefølje med Silver Peak

Verizon Business udvider nu sin SD WAN-portefølje (softwaredefineret wide area network) med edge-platformen Silver Peak Unity EdgeConnect. Dermed kan virksomheder hurtigere etablere sikker og integreret WAN-adgang fra Edge-to-Cloud.

SCM 4.0

IoT sikkerheden halter

På trods af at flere virksomheder omstiller sig til Industri 4.0, har kun 19 procent implementeret aktiv netværk- og trafikovervågning. Det viser en ny undersøgelse fra Kaspersky. 20 procent mener, at deres største sikkerhedstrussel er IoT-relateret.

IT

5G i Danmark: Det får størst betydning for erhvervslivet

I godt ti dage har 5G været en realitet i Danmark. Men det er ikke den almindelige dansker, der kommer til at mærke mest til det nye netværk. Til gengæld kan det gøre en stor forskel i industrien, hvor 5G potentielt kan erstatte wifi.

IT

Verizon indgår samarbejde med Microsoft om hurtig udvikling af end-to-end IoT-løsninger

Verizon Business vil nu styrke udviklingen af IoT-løsninger ved brug af Microsoft Azure. Cognizant er første virksomhed til at anvende den kombinerede løsningsplatform til at udvikle en egen IoT-baseret applikation.

SCM 4.0

SMV’er skal holde trit, når det gælder digitalisering

Danmark er stadig blandt de digitale frontløbere viser Erhvervsministeriets seneste redegørelse om Danmarks digitale vækst. Redegørelsen viser dog også, at der er et digitalt gab mellem små og mellemstore virksomheder op til de større virksomheder – særligt når det kommer til brugen af de mere avancerede teknologier.

SCM 4.0

3Business lancerer IoT-baseret flådestyringsløsning

Teleselskabet 3’s erhvervsdivision, 3Business, lancerer i dag en IoT-baseret løsning til bl.a. flådestyring og sporing af aktiver. Løsningen, der har fået navnet Asset Management, udbydes i samarbejde med danske r2pTracking og er en del af 3Business’ nye forretningsområde, 3insights.

SCM 4.0

IoT-demoprojekt forbedrer Stenhøjs testfaciliteter

Totalleverandør på værkstedsmaskiner, Stenhøj, skulle vælge en ny motor imellem flere valgmuligheder. Et IoT-demoprojekt med Alexandra Instituttet blev en afgørende hjælp for virksomheden, da motorerne skulle testes.

Innovation

IoT-teknologi reducerer skibes brændstofforbrug

Alle vinder på, at skibes brændstofforbrug mindskes. Omkostningerne falder, og klimaet og miljø skånes. En løsning fra Frugal Technologies, der reducerer forbruget med mindst 10 procent, er blevet testet af flere rederier. Royal Arctic Line investerer nu yderligere i teknologien, som er tilbagebetalt indenfor 18 måneder.

IT

Danske forskere opfinder helt ny måde at komprimere data på

Et nyt projekt skal gøre det muligt at læse data direkte fra komprimeret IoT-data. Projektet ledes af forskere fra Aarhus Universitet, støttes af Danmarks Frie Forskningsfond og udføres i samarbejde med blandt andet MIT og Boston University.

IT

Virksomheder mangler standarder ved IoT-sikkerhed

Flere virksomheder oplever, at IoT-sikkerhed spiller en central rolle for deres produkt. Men de savner også standarder, som de kan læne sig op ad. Det viser undersøgelse, som Alexandra Instituttet har foretaget i branchen.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere