05.08.2022  |  Branchenyt

Onomondo henter 150 millioner kroner til fortsat global vækst

Danske Onomondo vil være den førende IoT-stack på globalt plan. Med 150 millioner kroner i kufferten fra en nyligt afsluttet finansieringsrunde, er vækstvirksomheden nu klar til at lade sine IoT-løsninger tage verden med storm.

"Det er interessant, hvordan fokus inden for IoT traditionelt har ligget på hardware og cloud. Connectivity var noget, der blev tilføjet til sidst. Vi ser nu et klart skift i retning af, at markedet kræver mere af deres connectivity-løsning. Onomondo og vores nuværende momentum er et klart tegn på dette skift, og vi har i Verdane fundet den perfekte partner, der kan hjælpe os med at realisere denne vision og accelerere vores vækst”, siger Michael Karlsen, der er CEO og co-founder af Onomondo, ovenpå en netop afsluttet finansieringsrunde, hvor tech-virskomheden formåede at hente 150 millioner kroner hjem.

Grundlaget for Onomondo har været at udvikle en fundamentalt anderledes teknisk og kommerciel arkitektur for at opnå omfattende digital omstilling i fysiske brancher.

Derfor har partnere bag vækstvirksomheden redesignet eksisterende connectivity-arkitektur med henblik på at skabe et enkelt virtuelt IoT-netværk, der ikke er afhængigt af den traditionelle operatørnetværksinfrastruktur.

I stedet har virksomheden integreret mere end 700 operatører som for eksempel TDC, AT&T, Deutsche Telekom på RAN-niveau (radio access network) i mere end 180 lande og tilføjet sin egen API-baserede IoT-platform.

Læs også: 8 måder at implementere IoT sikkerhed på i din virksomhed

Det betyder, at brugerne får detaljeret indsigt i realtid i hver enkelt tilknyttede enheds ydeevne, så de kan dykke ned i de globale net og fejlfinde IoT-enheder overalt.  

Enheder, der er koblet til Onomondo, indeholder et interoperabelt SIM-kort, så aktiver uden problemer kan bevæge sig på tværs af landegrænser uden at være begrænset af roaming.  

Eksisterende investorer skyder nye penge ind 

Det er Verdane, som har ført an i denne investeringsrunde, sammen med de eksisterende investorer Maersk Growth, People Ventures og Vækstfonden. Verdane er en førende vækstkapitalinvestor, der har specialiseret sig i skalering af virksomheder inden for digitale forbrugere, software og bæredygtigt samfund.

Onomondo har firedoblet salget i 2022 i forhold til 2021 og vil udnytte de nye investeringer til at skabe endnu mere vækst og opfylde målet om at tredoble sit ARR (Annual Recurring Revenue) i både 2022 og 2023.

Virksomheden har også planer om at skalere sit team fra 50 til 100 medarbejdere inden udgangen af 2022. Det skal være med til at udvide kundebasen, der i øjeblikket blandt andet omfatter Bosch, Carlsberg og Maersk. 

"Vi er overbeviste om, at Onomondos løsning har potentialet til at accelerere den globale udrulning af IoT samt til at udvide det samlede sæt af relevante anvendelser. Så vi ser frem til at indgå i et partnerskab med dem. I den forbindelse vil vi trække på Verdane-teamets erfaringer fra mere end 45 andre softwareinvesteringer”, siger Pål Malmros, der er partner hos Verdane. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere