05.08.2022  |  IT

SMV’er kan optimere produktion og forsyningskæde med cloud-baseret IoT

Potentialet i IoT-teknologi er enormt, men det kan være tungt og dyrt at komme i gang, særligt for de små og mellemstore virksomheder. Den danske virksomhed Blackbird har udviklet en IoT-løsning bygget på cloud-teknologi, der gør det muligt at optimere produktionen uden større økonomiske udskrivninger.

IoT-sensorer, der kan bruges til at opsamle, analysere og visualisere data fra produktionen, er en af de teknologier, der vinder indpas blandt flere danske virksomheder. Særligt hos produktionsvirksomheder er der et enormt potentiale for at optimere driften og dermed fremtidssikre forretningen.    

Andelen af små og mellemstore virksomheder der kigger den digitale vej er steget, men ifølge Dansk Industri er der stadig kun 21 procent, der anvender IoT. Det skyldes blandt andet, at opsætningen og integrering af avancerede it-systemer som SCADA, Historians eller HMI har været en omkostningstung affære. Men sådan behøver det ikke at være.   

Den danske softwarevirksomhed Blackbird har specialiseret sig i industrielle IoT-løsninger, der kan integreres direkte i produktionsudstyret eller tilkobles via simple trådløse sensorer forbundet til en central dataopsamling i skyen.

Den trådløse plug-and-play-løsning er særligt velegnet til SMV-segmentet, der ellers har svært ved at følge med de store konkurrenter, når det gælder om at udvikle produktionen og indføre mere automatisering.  

Læs også: 8 måder at implementere IoT sikkerhed på i din virksomhed

”Produktionsvirksomheder kæmper en daglig kamp for at få virkeligheden til at svare til forventningen. Kom vi i mål i går? Når vi målet i dag? Hvor kan vi optimere og hvor er der problemer, der skal fikses? En god dag er, når alle – fra operatør til fabrikschef – er enige om tingenes sande tilstand. Den forventningsafstemning er i bund og grund hvad vi faciliterer igennem vores digitale værktøjer”, forklarer Peter Juhl Savnik, som er CPO og ansvarlig for Produkt & Teknologi hos Blackbird. 

Blackbirds løsninger kan blandt andet bruges til at optimere logistikken, når en produktionslinje skal forsynes med materialer. Med Blackbird kan de logistikansvarlige følge med i fremdriften af en batch på linjerne og se, hvor der er brug for at køre materiale fra lageret frem til et nyt produkt. Eller omvendt holde igen med materialeforsyningen, hvis linjen holder stille.

Cloud er afgørende 

Blackbirds løsninger bygger på cloud-services og -teknologi fra Amazon Web Services (AWS), der gør det muligt for virksomhederne at opsamle, analysere og visualisere data fra produktionen i realtid, og dermed handle på tekniske problemer og optimere driften i tide. 

For Peter Juhl Savnik er cloud-tilgangen essentiel for Blackbirds vision, om at gøre IoT mere tilgængeligt for SMV’er. 

”Cloud er afgørende for vores evne til at hjælpe små og mellemstore virksomheder, uden at de er nødt til at investere store summer i infrastruktur og tunge automatiseringssystemer. Og her er AWS det stærkeste valg i forhold til både eksisterende services og den langsigtede vision for industriel IoT”, forklarer han. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere