09.03.2017  |  Lager & distribution

UPS tester leveringsdroner i USA

Amerikanske UPS har sammen med droneproducenten Workhorse Group testet brugen af droner til autonom levering i landdistrikter, hvor de kan blive sendt af sted fra en lastbil, mens chaufføren fortsætter sin rute.

Den internationale logistikvirksomhed United Parcel Service, eller bare UPS, har testet, hvordan droner kan bruges til levering af pakker til slutkunder i affolkede områder.

Læs også: Big data bag UPS’ højresving

Testen er gået ud på, at en drone flyver af sted fra en UPS’ leveringsvarevogn og leverer en pakke til en kunde længere væk, mens bilens chauffør kører videre af sin rute og håndterer pakker tættere på. På den måde sparer fragtselskabet både tid og brændstof:

”Denne her test har været anderledes end noget andet, vi har lavet med droner før. Den har betydning for fremtidens leveringer, særligt i landområder, hvor vores leveringsbiler ofte er nødsaget til at køre mange kilometer for én enkelt levering", siger Mark Wallace, senior vicepræsident for global ingeniørarbejde og bæredygtighed hos UPS. Han tilføjer:

"Det er et stort skridt mod at sikre mere effektivitet i vores arbejde og samtidig reducere vores miljømæssige aftryk”. 

UPS udførte droneafprøvningen i samarbejde med Workhorse Group, der producerer batteridrevne lastbiler og droner, og som har udviklet både dronen og UPS varevognen fra testen.

Læs også: Leveringsdroner fylder ikke meget i fremtidens marked

Dronen, der blev brugt, er en batteridreven HorseFly-model. Den har energi nok til 30 minutters flyvetur og kan bære en pakke på op til 4,5 kg.

-CHM

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere