Vejgodstransport

Branchenyt

Vicedirektør i Færdselsstyrelsen bliver chef for ITD

Jesper Høgh Bach tiltræder den 1. juni 2022 som adm. direktør i ITD-koncernen, hvor han afløser Carina Christensen på posten.

Strategi & ledelse

ITD: Rusland og Hviderusland skal smides ud af IRU

Den polske transportorganisation TLP har i dag foreslået, at russiske og hviderussiske organisationer bliver smidt ud af den internationale transportorganisation IRU. ITD støtter Polen til fulde.

Lager & distribution

Dobbelttrailere og lange vogntog er et skridt tættere på at ramme de danske veje

Med Vejdirektoratet og Færdselsstyrelsens nye analyse om kørsel med dobbelttrailere i Danmark betyder, er vi tættere på at se de lange vogntog på det danske vejnet. ITD, der aktivt har leveret input til analysen, er begejstret for udsigten til transporter med ekstra lange lastbiler.

Branchenyt

Med opkøb udvider Nordic Transport Group mod øst

Neptun Transport har specialiseret sig i vejgodstransport mellem Skandinavien og så Østeuropa og Mellemøsten. Nu har Nordic Transport Group, NTG, købt 75 procent af transportvirksomhedens aktier og tilføjelsen åbner døre for hele NTG mod øst.

Branchenyt

ITD: Dieselafgifterne skal ikke komme før alternativ teknologi er klar

Der mangler en samlet køreplan for, hvordan den grønne omstilling skal foregå i transportsektoren. Det mener branchens interesseorganisation. Som det ser ud nu, så pålægges vognmænd flere og flere afgifter på deres diesellastbiler uden et reelt alternativ at kunne skifte over til, forklarer ITD.

Lager & distribution

ITD: I Danmark bør vi også udvide rastepladserne

I Tyskland har branchen omkring vejgodstransport udtrykt et behov for flere rastepladser. Behovet er blevet hørt, og deres regering har nu valgt at udvide rastpladskapaciteten langs det tyske vejnet. Den danske brancheorganisation for vejgodstransport ITD håber, at Danmark vil følge i samme spor.

Branchenyt

3F og ITD: Stop russiske lastbiler i Danmark

3F Transport og ITD opfordrer nu til, at Danmark suspenderer en række bilaterale aftaler på vejtransportområdet med Rusland og Hviderusland. Aftalerne giver nemlig mulighed for, at lastbiler fra de to lande kører i Danmark.

Lager & distribution

Lastbiler strømmede ombord Molslinjen i 2021

Molslinjens hurtigfærger havde i 2021 næsten dobbelt så mange lastbiler med som året før. Under coronakrisen var der god plads på færgernes vogndæk, og da priserne blev sænket med op mod 45 procent, strømmede lastbilerne til.

Lager & distribution

Nye jernbaneprojekter vil styrke banegods

I det kommende årti vil nye infrastrukturprojekter, herunder særligt Femern Bælt-forbindelsen, give banegods endnu bedre rammevilkår. Banegods er konkurrencedygtigt i forhold til vejtransport på internationale transporter, men sjældent på nationale transporter internt i Danmark.

Branchenyt

Dobbelt-trailer er lavthængende frugt, når det kommer til grøn omstilling

Som en del af regeringens aftale om grøn omstilling af vejtransporten fra december 2020 er det besluttet at sætte gang i en analyse af, hvordan optimerede vægt- og dimensionsbestemmelser kan hjælpe den grønne omstilling i sektoren på vej. Et af ITD’s forslag går på at muliggøre dobbelt-trailere, så antallet af køreture kan skæres markant ned.

Lager & distribution

Indspark: Grøn transport kræver større lastbiler

Branchenyt

Uenighed om, hvorvidt udenlandske chauffører overtager danske job

Fagforeningen 3F og vognmandsorganisationen DTL mener, at lavtlønnede udenlandske chauffører i stor stil overtager job fra danske ansatte, der er blevet fyret under coronakrisen. Danske Fragtmænd er imidlertid uenige, mens DI Transport efterspørger dokumentation.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere