Vaccine

Lager & distribution

UPS Healthcare skal distribuere Novavax’ covid-19-vacciner

De første leverancer på tværs af EU gik i gang i løbet af marts.

Lager & distribution

BHS Logistics rykker ind i nyt stort logistikcenter ved Køge

Det er med store ambitioner for fremtiden, at BHS Logistics A/S investerer stort i et nyt logistikcenter ved Køge. Denne investering skal for alvor sætte gang i vækstmotoren i BHS Logistics A/S for at tiltrække nye kunder og udvikle sin eksisterende forretning.

Lager & distribution

BHS Logistics skal få titusindvis af vacciner trygt frem

De første cirka 10.000 vaccinedoser mod Covid-19 ankom til Danmark den 26. december, og siden er hundredtusindvis af vaccinedoser kommet til landet. Det er bornholmske BHS Logistics, der står for distributionen fra Statens Serum Institut til de danske regioner.

SCM 4.0

Digital logistikløsning gør vaccinationsprocessen sikrere

Danske Lyngsoe Systems A/S har sammen med amerikanske Omni-ID og Axzon udviklet en ny, digitaliseret procesunderstøttelse af COVID-19 vaccinelogistikken. Den nye teknologi skal styrke, monitorere temperatur, effektivisere og øge sikkerheden i forbindelse med COVID-19 vaccinationer på vaccinationscentrene.

Lager & distribution

Coronavaccine: Største udfordring er stadig foran os

Ræset om coronavaccinen går først rigtigt i gang nu, hvor flere er blevet godkendt til nødbrug. Det handler om hvilken vaccine, der først når patienten. Derfor bliver logistikken omkring vaccinen central. Særligt behovet for at holde den kold bliver en udfordring.

Lager & distribution

Eksperter optimistiske om distribution af coronavaccine

Fagfolk forventer, at en coronavaccine kan være bredt distribueret i USA inden for et år, efter den er blevet godkendt. Det viser en ny undersøgelse af industriteknologileverandøren Supplyframe. Samtidig udtrykker de også bekymringer for indsamlingen af data om COVID-19 i landet.

Strategi & ledelse

GS1-standarder sikrer en effektiv og ressource besparende udrulning af COVID-19-vaccinen i Irland

En fuldtidsmedarbejder per vaccinationscenter og 56 dage, som det ellers ville have taget at efter registrere vaccineoplysninger i det nationale vaccinationsadministrationssystem, blev sparet væk, da de irske sundhedsmyndigheder implementerede GS1-standarder i indsatsen mod COVID-19.

Indhold fra partner

Produktion

Regeringen vil sikre forsyningssikkerheden med dansk vaccineproduktion

Regeringen indleder en markedsundersøgelse for at afsøge mulighederne for at etablere vaccineproduktion i Danmark. Årsagen er helt basal: Danmarks forsyningssikkerhed skal være styrket, så vi i fremtiden ikke risikerer nedlukninger af samfundet i samme grad, som vi har set det seneste år.

Lager & distribution

I Berlin står Dachser for vaccinationslogistikken

Logistikudbyder får til opgave at opbevare kølekasser med vaccine og distribuere dem til vaccinationscentre, hospitalsapoteker og mobile vaccinationshold.

Lager & distribution

200 specialkøretøjer skal distribuere Moderna-vaccine i EU

I sidste uge godkendte EMA, det Europæiske Lægemiddelagentur, Modernas coronavaccine. Logistikvirksomheden Kuehne+Nagel har fået ansvaret for at distribuere den globalt. 200 specialindrettet køretøjer står klar til at udføre opgaven i Europa.

Planlægning

Ekspert: Brug Apples logistikekspertise i distribution af vacciner

Når COVID-19-vaccinen står klar, skal den hurtigt distribueres globalt. Det svarer til lanceringen af en ny telefonmodel eller modekollektion. Derfor er ekspertisen fra virksomheder som Apple vigtig, når vi skal tackle den logistiske udfordring, som det bliver at distribuere coronavaccinen. Det mener professor i Supply Chain Strategy Richard Wilding.

Strategi & ledelse

Vacciner får den store logistiksprøjte

Landets eneste offentligt ejede producent af vacciner, Statens Serum Institut, ligger tæt på Københavns centrum og har ingen udvidelsesmuligheder. Det er derfor et puslespil at udnytte de fysiske rammer optimalt og skabe en smidig logistik til produktionen af ca. 80 mio. doser vaccine pr. år. Da Paul Wiberg-Jørgensen for tre år siden blev ansat som logistikchef, bestod hans største opgave således i at skaffe bedre lagerplads. Med lodder og trisser er kabalen nu ved at gå op.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere