31.01.2022  |  Strategi & ledelse

GS1-standarder sikrer en effektiv og ressource besparende udrulning af COVID-19-vaccinen i Irland

Indhold fra partner Hvad er dette?

En fuldtidsmedarbejder per vaccinationscenter og 56 dage, som det ellers ville have taget at efter registrere vaccineoplysninger i det nationale vaccinationsadministrationssystem, blev sparet væk, da de irske sundhedsmyndigheder implementerede GS1-standarder i indsatsen mod COVID-19.

Da COVID-19- vaccinerne blev tilgængelige i Irland, fokuserede de irske sundhedsmyndigheder målrettet på, at udrulningen skulle være en sikker, effektiv og sporbar proces - fra modtagelsen af vaccinerne frem til selve vaccinationen. Den samlede vaccineinformation skulle samtidig uploades direkte Irlands nationale vaccinedatabas, og vaccinen skulle håndteres og estimeres, så ingen dråber gik til spilde. Og et samarbejde med GS1 Ireland gjorde processen mulig.

GS1 allerede en del af det irske børnevaccinationsprogram

GS1-standardernevar allerede implementeret flere steder i det irske sundhedsvæsen, blandt andet i forhold til sporbar stregkodehåndtering af børnevaccinationsprogrammet. Derfor var det nærliggende, at GS1 også tilbød deres assistance i udformningen af et sikkertog effektivt nationalt COVID-19 vaccinationsprogram. I distributionsprocessen skulle der bl.a. tages højde for det faktum, at vaccinerne havde forskellige cold supply chain krav, at udløbsdatoen ændrede sig, så snart vaccinerne blev gjort klar til vaccination, og samtidig håndtering af borgerens andet stik. Og her kom GS1’s erfaring i vaccinationsprogrammerne projektet til gode.

Effektive softwareprogrammer som medspillere

GS1 Ireland bistod med at udvikle to nye softwareprogrammer til en effektivhåndtering af hele vaccinationsprocessen: ScanVax og TrackVax. Trackvaxunderstøttende sporbarheden i distributionsprocessen, herunder udfordringen med de variable udløbsdatoer, mens ScanVax stod bag selve uploadningsprocessen af information direkte til den nationale vaccineadministrations database.

Stregkodescanning sparer hænder og sikrer processen

GS1 sikrede desuden, at når vaccinerne blev ompakket til mindre pakninger, fik disse en stregkode med de relevante informationer, så informationen kunne håndteres og deles med stregkodescanning. Scanningen gav personalet et hurtigtog sikkert overblik. En manuel efterregistrering af vaccineringerne ville havekostet yderligere 56 arbejdsdage. Her sparede man altså samtidig en halv til en hel fuldtidsmedarbejder per vaccinationscenter. Beregninger viste endvidere, at der i flere vaccinationscentre var et problem med kanylerne, og gennem en automatiseret registrering af hvor mange doser hvert hætteglas indeholdt, fik man hurtigt rettet fejlen og reddet intet mindre end 75.000 vaccinedoser.  

Mere fra GS1 Denmark

GS1 Denmark

www.gs1.dk

  • info@gs1.dk
  • 39278527
  • Vesterbrogade 149, 1620 København V

Vi hjælper virksomheder med at effektivisere deres forsyningskæde. Midlet er GS1 Standarderne for unik produkt-identifikation, automatiseret datafangst og datadeling.  

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere