Corona

Planlægning

God planlægning fik Postnord gennem en vild juletid

Nethandlen har i den grad taget fart under coronakrisen, og juleindkøbene var ingen undtagelse. Det gav logistikvirksomheder noget af en opgave. Succesraten kommer bag på distributørerne selv, som mener, at god planlægning er årsag til at pakker stadig blev leveret til tiden.

Produktion

ODIN fastholder højt serviceniveau med fjernsupport

Hurtigt og præcis service ligger i DNA’et hos specialmaskineproducenten ODIN Engineering. Derfor krævede det nytænkning, da corona i foråret forhindrede serviceteknikkerne i at rejse jorden rundt med deres ekspertise. Resultatet blev fjernsupport på Teams.

Branchenyt

Vi køber flere dagligvarer på nettet og elsker det

E-handlen er eksploderet siden coronanedlukningen i foråret. Det gælder særligt for dagligvarer. Samtidig med at efterspørgslen er steget, har netbutikkerne formået at holde serviceniveauet højt. Derfor vil over halvdelen af os anbefale en online dagligvarebutik til en ven. Det viser tal fra Dansk Erhverv.

Lager & distribution

Coronavaccine: Største udfordring er stadig foran os

Ræset om coronavaccinen går først rigtigt i gang nu, hvor flere er blevet godkendt til nødbrug. Det handler om hvilken vaccine, der først når patienten. Derfor bliver logistikken omkring vaccinen central. Særligt behovet for at holde den kold bliver en udfordring.

Branchenyt

Corona sætter vedvarende spor i produktionsvirksomheder

Ovenpå coronapandemien har virksomheder måtte lægge kursen om. Flere investerer i digitalisering og derfor også master data management. Det ser man i halvårsregnskabet hos århusianske Stibo Systems, der leverer MDM-løsninger.

Strategi & ledelse

Effektive Teams-møder vinder BILA nye kunder

Telefon- og Teams-møder er blevet en nødvendighed under corona, hvor fysisk kontakt skulle mindskes. På grund af en stærk ekspertise i telefonsalg har BILAs sælgere vendt onlinesalget til en fordel. I dag lægger nye kunder halvdelen af alle ordrer hos virksomheden.

Lager & distribution

200 specialkøretøjer skal distribuere Moderna-vaccine i EU

I sidste uge godkendte EMA, det Europæiske Lægemiddelagentur, Modernas coronavaccine. Logistikvirksomheden Kuehne+Nagel har fået ansvaret for at distribuere den globalt. 200 specialindrettet køretøjer står klar til at udføre opgaven i Europa.

Lager & distribution

Udbud af lagerlokaler i bund på trods af corona

Det offentlige register for erhvervslokaler er blevet forbedret, og andelen af udbudte logistik- og lagerlokaler er lidt højere end hidtil skønnet, oplyser erhvervsportalen Ejendomstorvet.dk. Udbuddet har dog ikke ændret sig meget gennem det coronaramte 2020 og ligger fortsat på et historisk lavt niveau.

IT

IT-kriminelle udnytter corona i angreb på virksomheder

Cybertruslen er steget det seneste år. Særligt phishingangreb har virksomheder oplevet flere af, og de it-kriminelle er ikke bange for at bruge corona til at lokke virksomheder i fælden. Det viser PWC’s årlige opgørelse for cybersikkerhed i danske virksomheder.

Lager & distribution

Når storcentrene lukker, løber fragtfirmaerne hurtigere

Fragtfirmaer forsøger at følge med det høje niveau af onlinekøb forårsaget af Black Friday og jul i en coronatid. Nu bliver de yderligere presset, da regeringen besluttede at lukke alle storcentre frem mod juleaften.

Planlægning

Indspark: Gav coronavirus pandemien det sidste hurra fra piskesmældseffekten?

IT

Corona sætter spor i folks digitale adfærdsmønstre

Mange mennesker har flyttet deres liv online i 2020 for at begrænse risikoen for at smitte eller blive smittet af corona. Det har særligt afspejlet sig i e-handlen, der har taget fart. Undersøgelser tyder på, at det digitale liv er kommet for at blive.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere