21.02.2022  |  Produktion

Dansk industri er kommet bedre igennem pandemien end vores nabolandes

Den danske industri er steget med 9 procent siden coronapandemien ramte Europa i marts 2020. Selvom det går fremad i flere andre vestlige lande, så klarer Danmark sig markant bedre.

Siden februar 2020, som var den sidste måned før COVID-19 pandemien for alvor ramte Europa og USA, er industriproduktionen i Danmark steget med 8,9 procent i december. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er højere end både USA, Storbritannien, Tyskland, Sverige og det samlede EU-27. Produktionen i USA ligger 2,0 procent over februar 2020, mens den i Sverige og det samlede EU ligger henholdsvis 4,6 og 0,9 procent over. Den tyske industriproduktion ligger 8,0 procent under februar 2020, mens produktionen i Storbritannien ligger 2,2 procent under.

Dermed ser det ud til, at den danske industri er kommet relativt bedst ud af pandemien på trods af produktionsfaldet i december. Det kan hænge sammen med det faktum, at medicinalindustrien udgør 20,1 procent af den danske industri.

Storbritannien, Tyskland, Sverige samt det samlede EU har ikke offentliggjort tal for december ved udarbejdelsen af denne opgørelse, og sammenligningerne er derfor baseret på tal for november.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere