10.03.2022  |  E-handel

Corona slipper sit tag i dansk e-handel: ”Hverdagen vender tilbage”

Januars tårnhøje smittetal fik danskernes netindkøb til at slå niveauet under selv den travle december måned. Men nu falder forbrugernes egne forventninger til deres e-handelsvaner, viser den seneste E-handelsanalyse fra Dansk Erhverv.

Der var gang i e-handelsforbruget i januar, hvor halvdelen af forbrugerne handlede i løbet af den seneste uge – det er højere end den traditionelt travle december, hvor det var 46 procent.  

”Det er en meget høj andel, hvilket må hænge sammen med, at smittetallene var tårnhøje i denne periode”, siger Niels Ralund, e-handelsdirektør i Dansk Erhverv og fortsætter: 

”Det bliver interessant at se, om tallet dykker lidt i februar og marts, nu hvor vi er tilbage til en mere normal hverdag”. 

Lavere forbrugerforventninger  

Analysen viser også, 12 procent af forbrugerne forventer at handle mere online det kommende år, hvilket er en markant ændring fra december, hvor 26 procent forventede at handle mere.  

”Det er altså et lille fald, men vi kommer også fra et meget, meget højt niveau grundet corona”, siger Niels Ralund og henviser til, at godt hver tredje forbruger mener, at de har handlet mere online de seneste 12 måneder sammenlignet med tidligere. 

Læs også: Vækst i danske netbutikker slår de udenlandske

Derfor er det heller ikke bekymrende, vurderer e-handelsdirektøren. 

”Der er stadig fremgang, og vi hører også fra rigtig mange medlemmer, at forbrugerne bliver hængende trods genåbningen. Min konklusion er, at januar blev den sidste måned, hvor smittetallene direkte kunne ses i e-handlen, men det løft, som e-handlen har fået, vil vare ved". 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere