13.01.2021  |  Lager & distribution

200 specialkøretøjer skal distribuere Moderna-vaccine i EU

I sidste uge godkendte EMA, det Europæiske Lægemiddelagentur, Modernas coronavaccine. Logistikvirksomheden Kuehne+Nagel har fået ansvaret for at distribuere den globalt. 200 specialindrettet køretøjer står klar til at udføre opgaven i Europa.

“Vi er stolte over at samarbejde med Kuehne+Nagel om at understøtte distributionen af vacciner globalt. Efter de seneste godkendelser er det endnu et skridt tættere på at bekæmpe pandemien, og det er en interessant tid for begge vores to virksomheder og alle involverede”, siger Dan Staner, vice præsident for EMEA-regionen hos Moderna Inc., i en pressemeddelelse.

Læs også: Nu går distributionen af coronavaccinerne i gang

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Udtalelsen kommer ovenpå annonceringen af Modernas samarbejde med Kuehne+Nagel. Efter EMA godkendte Modernas vaccine d. 6. januar skal logistikvirksomheden sikre distributionen til hele Europa. Vaccinen er den anden COVID-19-vaccine godkendt til brug i EU efter Pfizer-BioNTechs blev godkendt kort inden jul sidste år.

”Med dagens udmeldning påtager vi os ansvaret for at distribuere Modernas COVID-19-vaccine jorden rundt. Vi har investeret i vores pharma- og sundhedsnetværk samt vores globale hold af ekspert i årtier – så vi er klar nu, når det er allervigtigst”, udtaler Robert Coyle, Senior Vice Præsident for Pharma og Sundhed hos Kuehne+Nagel Management AG.

Læs også: Coronavaccine: Største udfordring er stadig foran os

Bare i Europa har virksomheden 200 køretøjer klar, der er specialindrettet til at kunne distribuere vaccinen. Den skal nemlig være kølet ned til -20 grader under både transport og opbevaring.

Kuehne+Nagel får også ansvaret for distributionen af Modernas vaccine til Asien, Mellemøsten, Afrika og dele af Nord- og Sydamerika.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere