05.05.2021  |  Produktion

Regeringen vil sikre forsyningssikkerheden med dansk vaccineproduktion

Regeringen indleder en markedsundersøgelse for at afsøge mulighederne for at etablere vaccineproduktion i Danmark. Årsagen er helt basal: Danmarks forsyningssikkerhed skal være styrket, så vi i fremtiden ikke risikerer nedlukninger af samfundet i samme grad, som vi har set det seneste år.

I sidste uge igangsatte den danske regering officielt en såkaldt markedsundersøgelse. Målet er at etablere et samarbejde med en kommerciel partner om vaccineproduktion i Danmark. Markedsundersøgelsen er første skridt hen imod et udbud. 

Regeringen mener nemlig, at COVID-19-pandemien har gjort det klart, at der er behov for at styrke vaccineberedskabet og forsyningssikkerheden i Danmark, i resten af Europa og globalt. En vaccineproduktion i Danmark kan give os en større forsyningssikkerhed og bidrage til, at vi kan undgå nye nedlukninger af samfundet.

”Vacciner er et helt afgørende våben til at kontrollere epidemier. Covid-19-epidemien har lært os, at vi er nødt til at stå stærkere på dette område, og derfor er det vigtigt, vi undersøger muligheden for en dansk vaccineproduktion. Vi skal være sikre på, at vi er rustet og klar til hurtigt at genvaccinere befolkningen, så vi kan forhindre smittespredning af Covid-19 i fremtiden”, udtaler sundhedsminister Magnus Heunicke i en pressemeddelelse.

Læs også: BHS Logistics skal få titusindvis af vacciner trygt frem

Markedsundersøgelsen skal give klarhed over hvilke virksomheder, der kunne være interesserede i at byde ind på opgaven, samt hvilke krav – både teknologiske og økonomiske - der vil kunne stilles til virksomhederne i udbuddet. Regeringens udgangspunkt er, at produktionen skal baseres på den bedste tilgængelige teknologi, hvilket aktuelt vurderes at være den såkaldte mRNA-teknologi.

”Regeringen har haft en god dialog med den stærke danske life science branche, og det har givet anledning til at tro på, at der er interesse blandt vaccineproducenter for at etablere produktion i Danmark. Derfor ser jeg frem til den kommende markedsundersøgelse, hvor vi i dialog med interesserede vaccineproducenter vil vende mulighederne for vaccineproduktion i Danmark”, siger erhvervsminister Simon Kollerup.

Regeringen vil, når markedsundersøgelsen er gennemført, og efter drøftelse med partierne bag genåbningsaftalen af 22. marts 2021, tage stilling til igangsættelse af et egentligt udbud.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere