02.03.2021  |  Lager & distribution

BHS Logistics skal få titusindvis af vacciner trygt frem

De første cirka 10.000 vaccinedoser mod Covid-19 ankom til Danmark den 26. december, og siden er hundredtusindvis af vaccinedoser kommet til landet. Det er bornholmske BHS Logistics, der står for distributionen fra Statens Serum Institut til de danske regioner.

Lige nu kører chauffører fra BHS Logistics rundt på de danske landeveje med en meget værdifuldlast. Transportvirksomheden med hovedsæde i Rønne på Bornholm er udvalgt til at transportere Covid-19 vaccinerne fra henholdsvis Pfizer/Biontech, Moderna og AstraZeneca til de danske regioner, og i løbet af 2021 vil BHS Logistics derfor distribuere de millionvis af vaccinedoser, der kommer til Danmark, og som hurtigst muligt skal ud til danskerne.

Læs også: Nu går distributionen af coronavaccinerne i gang

”Tilbage i 2018 overtog vi ansvaret for fragten af landets vacciner gennem vores gode samarbejde med Statens Serum Institut. I 2020 blev vi også udvalgt til at transportere Covid-19 prøverne fra testcentrene i hele Danmark, og nu er det så også os, der transporterer Covid-19 vaccinerne rundt i landet. Vi ser distributionen af vaccinerne som en vigtig samfundsopgave, og vi er kun glade for at kunne være med til at hjælpe og tage ansvar i disse svære tider”, siger Morten Studsgaard, der er administrerende direktør i BHS Logistics i en pressemeddelelse.

Et naturligt valg

I 2020 leverede BHS Logistics 1,6 millioner doser influenzavaccine og afhentede 60-70.000 prøver fra landets testcentre døgnet rundt. Leveringen af Covid-19 vaccinerne fra Pfizer/Biontech, Moderna og AstraZeneca i 2021 løber op i millioner af doser, der hurtigst muligt skal transporteres fra SSI og ud til danskerne.

”Det er opgaver, vi har været gearet til på forhånd takket være vores allerede store investeringer på pharma-området. Vi har derfor hurtigt kunne få opgaven med vaccinerne ind i vores dagligdag, fordi både vores medarbejdere og materiel var klar til opgaven, og alle vores medarbejdere har gjort en særlig indsats for at få det til at lykkes”, siger Morten Studsgaard.

Udover selve transporten af vaccinerne har BHS Logistics også fungeret som SSI’s sparringspartner ved at rådgive om distributionsprocessen.

Læs også: 200 specialkøretøjer skal distribuere Moderna-vaccine i EU

”Vi er rigtig glade for det vigtige og professionelle samarbejde, der gennem flere år har været mellem SSI og BHS Logistics. Det var derfor et naturligt valg at gøre brug af vores nuværende aftale til SSI’s distribution af Covid-19 vacciner. Denne opgave løftes med stor professionalisme, ansvarlighed og fleksibilitet”, siger Charlott Brygger Røgild, konstitueret forsyningschef hos SSI og fortsætter:

”BHS Logistics ved, at håndtering og distribution af de meget vigtige Covid-19 vacciner, skal ske på en forsvarlig måde og efter alle forskrifter, hvorfor vi er trygge ved, at Covid-19 vaccinerne når sikkert frem til modtagestederne.”

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere