13.11.2020  |  Lager & distribution

Eksperter optimistiske om distribution af coronavaccine

Fagfolk forventer, at en coronavaccine kan være bredt distribueret i USA inden for et år, efter den er blevet godkendt. Det viser en ny undersøgelse af industriteknologileverandøren Supplyframe. Samtidig udtrykker de også bekymringer for indsamlingen af data om COVID-19 i landet.

”Forsyningskæden har oplevet forsinkelser i produktionen, mangler i forsyninger og logistikproblemer på grund af rejserestriktioner”, siger adm. direktør for Supplyfram Steve Flagg i en pressemeddelelse. ”Men de fleste fagfolk, mener at USA vil have det rette udstyr til at udvikle og levere en COVID-19 vaccine indenfor et år efter godkendelsen”.

200 forsyningskædeekspert indenfor medicinalindustrien er blevet spurgt til deres syn på forsyningskædens fremtid. Generelt mener en tredjedel, at det vil tage seks til 12 måneder at få forsyningskæderne tilbage til normal. Samtidig mener to tredjedele, at en vaccine kan distribuere en vaccine indenfor et år.

Læs også: Covid-19: Opskalering af fragtkapaciteter er nødvendig, hvis vaccine skal distribueres globalt

Derudover er over 80 procent af de adspurgte bekymrede for, om den amerikanske handelskrig med Kina vil føre til en mangel i værnemidler og andet medicinsk udstyr, skriver Supply Chain Quarterly. 30 procent tilføjede, at de mener, at den amerikanske produktion bør vokse, idet medicinsk udstyr bliver mere knapt.

Næsten samtlige 200 fagfolk er bekymret for indsamlingen af data om COVID-19. Data, som er afgørende, hvis logistikken omkring vaccinen skal lykkes. Uden korrekt data kan der ikke laves en korrekt vurdering af, hvor stor skalaen af produktionen behøver at være. Det samme gør sig gældende for opbevaring og transportering af vaccinen. Det vil derfor kunne få store konsekvenser for den endelige distribution af vaccinen.

- KCP

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere