Kvinder

Branchenyt

Kvinderne rykker frem i IFS i Norden

IFS har netop ændret i den nordiske ledelse og har nu to kvinder i front for selskabet. 60 procent af topledelsen er kvinder i it-selskabet, som også får flere og flere kvinder i lederstillinger og blandt de ansatte i Norden.

Strategi & ledelse

Industrien vil tiltrække flere kvinder til branchen

Der er massiv mangel på lærlinge og faglærte i den danske industri. En central del af løsningen er at tiltrække flere kvinder. Metalindustriens Uddannelser vil sammen med Boss Ladies få flere kvinder til at vælge industrien til.

Sourcing

1,6 millioner kroner skal få flere kvinder ind i IT-branchen

Teknologipagten har netop uddelt 1,6 millioner kroner til fem projekter, der skal booste kvinde-STEM-projekter. Ét af de udvalgte projekter er IT-Branchens mentorordning for kvindelige talenter i it.

Branchenyt

Women In Leadership - and The Importance of Mentors

Be inspired by fearless women in supply chain! In this LinkedIn Live series, join inspiring female supply chain leaders to discuss current challenges and opportunities in the industry.

Indhold fra partner

Branchenyt

Kun hver tredje nye STEM-studerende er kvinde

Selvom det er glædeligt, at der er ti procent flere kvinder blandt de STEM-studerende i 2021 sammenlignet med 2019, så er det fortsat kun hver tredje kommende STEM-studerende, der er kvinde.

Branchenyt

Flere kvinder studerer IT, teknik og robotter

Kvinder har været underrepræsenteret på ’STEM-uddannelserne’, men ændringer er undervejs. Særligt arbejdet med udvikling af IT-systemer, softwareudvikling og app-udvikling trækker kvinderne til.

Sourcing

Uddannelsesgabet mellem kvinder og mænd øges

Kvinder i alderen 30 til 35 år er i højere grad uddannet end mænd. Det er især stigningen i dimittender med lange videregående uddannelser, der trækker udviklingen.

Branchenyt

Fearless Females in Supply Chain : Believe and you will achieve

Be inspired by fearless women in supply chain! In this LinkedIn Live series, join inspiring female supply chain leaders to discuss current challenges and opportunities in the industry.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

project44 launches Women’s Development Program to amplify diversity & inclusion in the logistics technology industry

project44 aims to empower women through community, coaching, learning and conscious growth.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Rekord mange ville deltage i Girls Day in Science – både piger og arrangører

Den landsdækkende kampagne Girls Day in Science inviterer én dag om året tusindvis af piger indenfor hos virksomheder og uddannelsesinstitutioner, så de kan få et indblik i en hverdag med arbejde i et STEM-fag. For få fastholder nemlig interessen i løbet af grundskolen og søger ind på STEM-uddannelser.

Branchenyt

STEM-uddannelser er i fremgang og det kan de takke kvinderne for

På 10 år er antallet af studerende på naturvidenskabelige, teknologiske og IT-baserede uddannelser vokset med 10.000. I løbet af de sidste fem år har den udvikling primært været båret frem af kvinders tilvalg af STEM-uddannelserne, der ellers har været domineret af mænd.

Branchenyt

Ny kampagne skal få flere kvinder ind i de maritime fag

Kampagnen ”Girl Power i Det Blå Danmark”, der starter i dag, skal få flere piger og kvinder til at kigge i retning af det maritime, når de skal vælge uddannelse og karriere. En anden kampagne skal bekæmpe mobning og chikane i industrien.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere