26.07.2022  |  Sourcing

Uddannelsesgabet mellem kvinder og mænd øges

Kvinder i alderen 30 til 35 år er i højere grad uddannet end mænd. Det er især stigningen i dimittender med lange videregående uddannelser, der trækker udviklingen.

51,2 procent af kvinder, der var mellem 30 og 35 år i 2021, har fuldført en videregående uddannelse. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Det er første gang, at mere end halvdelen af kvinderne i denne aldersgruppe har taget en videregående uddannelse. Til sammenligning har 36,4 procent af mændene i aldersgruppen fuldført en videregående uddannelse.

Det vil altså sige, at der er en forskel på 14,8 procentpoint mellem de to køn. Selv om andelen af personer med en fuldført videregående uddannelse er steget for begge køn, er forskellen mellem kønnene også blevet større gennem årene. I 2005 var forskellen 8,7 procentpoint.

Læs også: Industrien vil tiltrække flere kvinder til branchen

Den øgede forskel mellem mænd og kvinder skyldes især, at langt flere kvinder fuldfører en lang videregående uddannelse end for 15 år siden. I 2005 havde kun 9,6 procent af kvinder mellem 30 og 35 år en lang videregående uddannelse.

I 2021 var den tilsvarende andel 21,5 procent. Også flere mænd har fået en lang videregående uddannelse i perioden, men stigningen her har kun været fra 9,5 procent i 2005 til 15,9 procent i 2021.

COVID-19-pandemien kan have indflydelse

Det kan ikke udelukkes, at COVID-19-pandemien har haft en vis effekt på andelen af personer med fuldført videregående uddannelse de sidste to år, idet der er kommet færre indvandrere til Danmark, og statistikken kun medtager videregående uddannelser taget i Danmark.

Når der er færre indvandrere i befolkningen, vil der alt andet lige også være flere i befolkningen, der har taget en videregående uddannelse i Danmark, da indvandrere oftere har taget en uddannelse i deres hjemland.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere