Uddannelse

Branchenyt

Mens ufaglærte kæmper om jobs, skriger virksomheder på faglært arbejdskraft

Selvom 2020 bød på en krise uden lige, har ikke alle brancher været lige hårdt ramt. Og i takt med genåbningen kan dansk økonomi opleve et decideret genåbningsboom – hvis altså ikke vores mangel på arbejdskraft spænder ben for boomet.

Lager & distribution

Fra butikshandel til udrulning af fibernet

Thomas Fly Højmark opgraderede sine kompetencer fra job som sælger med en HD-uddannelse i Supply Chain Management. I dag er han Sourcing Manager hos TDC NET, hvor han er medansvarlig for indkøb af teknisk udstyr og komponenter.

Indhold fra partner

Branchenyt

Unge skal inddrages i ny erhvervsuddannelsesvejledning

headspace og Industriens Fond vil sammen skabe et nyt uddannelsesunivers, som vil vende den traditionelle uddannelsesvejledning på hovedet. Det nye univers vil med udgangspunkt i den enkelte unges kompetencer og egen motivation guide frem til indsigt i flere end 100 fagretninger på erhvervsskolerne.

Planlægning

EUX har vist sig at være det rigtige for Oscar

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Transport-problematik vækker elevers indre ingeniør

På Engineering Day 2020 skal elever i grundskoler over hele Danmark afprøve ingeniørens arbejdsmetoder ved at give deres bud på, hvordan man designer effektive løsninger til transport af pakker.

Branchenyt

Solstrålehistorie: Pakkeri i Frederikssund ansætter praktikanter på stribe

Lone Jacobsen og medarbejderne hos M&M Pakkeri og Logistik sætter en ære i at ansætte og tage godt imod virksomhedspraktikanter. Kommune er imponeret over virksomhedens høje ansættelsesrate.

Branchenyt

STEM-uddannelser er i fremgang og det kan de takke kvinderne for

På 10 år er antallet af studerende på naturvidenskabelige, teknologiske og IT-baserede uddannelser vokset med 10.000. I løbet af de sidste fem år har den udvikling primært været båret frem af kvinders tilvalg af STEM-uddannelserne, der ellers har været domineret af mænd.

Strategi & ledelse

Ny app opkvalificerer hjemsendte medarbejdere

Der er hjælp at hente for de tusindvis af danskere, der lige nu ikke kan passe deres job inden for service, salg og ledelse. En ny app leverer et hav af kurser, der opkvalificerer og motiverer – og så er den gratis.

Innovation

Universiteter lancerer nyt forskningscenter i digital teknologi

DIREC er et samarbejde mellem syv danske universiteter og Alexandra Instituttet. Formålet med det nye forskningscenter er at udbygge kapaciteten inden for forskning og uddannelse i digital teknologi i Danmark. Centeret skal styrke den danske konkurrenceevne på området.

Strategi & ledelse

Indspark: Tema om læring, ledelse og kompetenceudvikling i forsyningskæden

Strategi & ledelse

Tilpasset forløb sikrer ”Pigen, der ikke ville dø” uddannelse

En ulykke som teenager har gjort, at Carina Melchior husker dårligere. Flere timer, mange noter og billeder hjalp hende med at sikre sig uddannelsen som lagermedarbejder.

Branchenyt

Flere kvinder studerer IT, teknik og robotter

Kvinder har været underrepræsenteret på ’STEM-uddannelserne’, men ændringer er undervejs. Særligt arbejdet med udvikling af IT-systemer, softwareudvikling og app-udvikling trækker kvinderne til.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere