08.08.2022  |  Branchenyt

Kvinderne rykker frem i IFS i Norden

IFS har netop ændret i den nordiske ledelse og har nu to kvinder i front for selskabet. 60 procent af topledelsen er kvinder i it-selskabet, som også får flere og flere kvinder i lederstillinger og blandt de ansatte i Norden.

IFS har gennem en årrække arbejdet intenst på at tiltrække flere kvinder og dermed opnå en bedre kønsbalance. Det er især lykkedes i Norden og specielt på ledelsesniveau, hvor en ny rokade har resulteret i, at 60 procent af den nordiske topledelse i IFS Nordics nu er kvinder.  

Elni Kullmer, som siden starten af 2019 har været nordisk chef i IFS, har fået ansvar for Norden og Centraleuropa, og hun erstattes af en ny kvinde. Ny Nordisk chef i IFS er Ann-Kristin Sander, der indtræder i den nordiske topledelse, som nu består af syv kvinder og fem mænd.  

Også i den øvrige organisation er kvinderne stærkere og stærkere repræsenteret, selvom der endnu ikke er fuld kønsbalance. I alt beskæftiger IFS 562 medarbejdere i Norden, hvoraf 35 procent er kvinder. 33 procent af alle lederstillinger i IFS i Norden er besat af kvinder.  

Læs også: Uddannelsesgabet mellem kvinder og mænd øges

”Det er efterhånden velkendt og veldokumenteret, at virksomheder med diversitet i ledelsen klarer sig bedre end dem, hvor ledelsen består af ensartede profiler. Vi gør meget ud af at ansætte folk med forskellig baggrund, herunder også køn, fordi det skaber en større sikkerhed for perspektiv og modighed. Hvis organisationen og ledelsen er for ensartet, er der en stor risiko for rutinemæssige beslutninger, der fører til stagnation”, siger Elni Kullmer, der er Regional President for Nord- og Centraleuropa i IFS.  

IFS befinder sig på en stejl vækstkurve. På globalt plan har virksomheden haft tocifret vækst i de seneste fire regnskabsår, og også i Norden går det fremad med hastige skridt.

I Danmark har IFS haft betydeligt højere vækst end hovedkonkurrenterne Microsoft og SAP i de seneste tre år, og virksomheden opruster i øjeblikket på medarbejdersiden for at kunne indfri sit mål om at vokse 25 procent inden 2025. 

Derudover har analysefirmaet Gartner for nylig udpeget IFS som den stærkeste leverandør på Enterprise Asset Management-markedet, og virksomheden er netop kåret som et af Sverige mest værdifulde varemærker sammen med SAAB. 

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere