01.03.2022  |  Sourcing

1,6 millioner kroner skal få flere kvinder ind i IT-branchen

Teknologipagten har netop uddelt 1,6 millioner kroner til fem projekter, der skal booste kvinde-STEM-projekter. Ét af de udvalgte projekter er IT-Branchens mentorordning for kvindelige talenter i it.

Nye midler i form af 1,6 millioner kroner fra Teknologipagten skal give et nyt boost til kønsfordelingen indenfor STEM-fagene. En af projekterne er et 1-årigt mentorforløb, der har fokus på alt lige fra karriere- og ledelsesveje til kompetenceudvikling og opbygning af netværk.

”Vi vil gerne fremme diversiteten i branchen og motivere flere kvindelige talenter til at udvikle og fastholde en karriere inden for IT. Med mentorordningen har vi samlet nogle af branchens mest erfarne og dygtige kvindelige ledere til at hjælpe ambitiøse kvinder med at videreudvikle deres karriere i IT. For vi har i den grad brug for alle talenter”, siger Heidi Have, der er salgsdirektør i Dell Technologies og formand i styregruppen for kvindelige ledere i IT.

Læs også: Rekord: It-branchens omsætning steg med 11,9 procent

Ordningen kører på sjette år, og oplever en stærkt voksende interesse år for år. I 2021 blev 48 mentorer og mentees matchet under IT-Branchens mentorordning.

Midlerne fra Teknologipagten skal blandt bruges på at gøre ordningen mere kendt ved at promovere de kvindelige mentorer, så de kan inspirere endnu flere kvindelige ledere og talenter til at være med.

Et andet indsatsområde er at skabe et stærkt netværk og community omkring mentorordningen ved at samle tidligere, nuværende og potentielle mentorer og mentees til et stort event i efteråret 2022. Sidst men ikke mindst så skal midlerne bruges på løbende opkvalificering af mentorerne, så de har den nyeste viden om samtaleværktøjer og ressourcer samt en evaluering af ordningen, når næste runde sættes i gang til efteråret.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere