01.03.2022 | Sourcing
1,6 millioner kroner skal få flere kvinder ind i IT-branchen
Teknologipagten har netop uddelt 1,6 millioner kroner til fem projekter, der skal booste kvinde-STEM-projekter. Ét af de udvalgte projekter er IT-Branchens mentorordning for kvindelige talenter i it.
Midlerne fra Teknologipagten skal blandt bruges på at gøre ordningen mere kendt ved at promovere de kvindelige mentorer. Foto: 123RF
Nye midler i form af 1,6 millioner kroner fra Teknologipagten skal give et nyt boost til kønsfordelingen indenfor STEM-fagene. En af projekterne er et 1-årigt mentorforløb, der har fokus på alt lige fra karriere- og ledelsesveje til kompetenceudvikling og opbygning af netværk.
”Vi vil gerne fremme diversiteten i branchen og motivere flere kvindelige talenter til at udvikle og fastholde en karriere inden for IT. Med mentorordningen har vi samlet nogle af branchens mest erfarne og dygtige kvindelige ledere til at hjælpe ambitiøse kvinder med at videreudvikle deres karriere i IT. For vi har i den grad brug for alle talenter”, siger Heidi Have, der er salgsdirektør i Dell Technologies og formand i styregruppen for kvindelige ledere i IT.
Læs også: Rekord: It-branchens omsætning steg med 11,9 procent
Ordningen kører på sjette år, og oplever en stærkt voksende interesse år for år. I 2021 blev 48 mentorer og mentees matchet under IT-Branchens mentorordning.
Midlerne fra Teknologipagten skal blandt bruges på at gøre ordningen mere kendt ved at promovere de kvindelige mentorer, så de kan inspirere endnu flere kvindelige ledere og talenter til at være med.
Et andet indsatsområde er at skabe et stærkt netværk og community omkring mentorordningen ved at samle tidligere, nuværende og potentielle mentorer og mentees til et stort event i efteråret 2022. Sidst men ikke mindst så skal midlerne bruges på løbende opkvalificering af mentorerne, så de har den nyeste viden om samtaleværktøjer og ressourcer samt en evaluering af ordningen, når næste runde sættes i gang til efteråret.
- KCP
Branchenyt

ROCKWOOL med blandt mest bæredygtige virksomheder
ROCKWOOL er placeret på en flot 16.-plads på Top 100-listen over verdens mest bæredygtige virksomheder. En liste, der netop er udsendt af Corporate Knights. Samtidig tildeles den danske stenuldsproducent også en førsteplads blandt producenter af byggematerialer.
IT

Små virksomheder har mindre fokus på it-sikkerhed
Dokumentation og dermed delbar viden om it-sikkerhedstiltag og -regler er et væsentligt element i virksomhedernes arbejde med digital sikkerhed. Over halvdelen af Danmarks godt 14.000 mikrovirksomheder (5-9 ansatte) havde i 2022 ingen dokumentation om forholdsregler, aktiviteter og procedurer vedrørende it-sikkerhed. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Branchenyt

Schneider Electric blandt verdens mest bæredygtige
For 12. år i træk optræder Schneider Electric på det internationale forskningsmagasin Corporate Knights’ liste over verdens mest bæredygtige virksomheder, hvor de er med i top-10. I kategorien ”industrikonglomerat” løber Schneider Electric med førstepladsen. Schneider Electric er den eneste virksomhed i sin kategori, der har formået at være på listen hvert år siden 2012.
Strategi & ledelse

Mangel på forsyningskædedata hæmmer klimaarbejdet
Overblikket over virksomheders samlede klimaaftryk halter på grund af upræcise data. Særligt opgørelsen af emissioner fra indkøb af varer, serviceydelser og fra solgte produkter lider under mangel på valide data fra blandt andet forsyningskæden.
Branchenyt

Færre vil deltage i voksen- og efteruddannelse
I 2010 deltog cirka 26 procent af de faglærte og 25 procent af de ufaglærte i offentlige videre- og efteruddannelseskurser (VEU). I 2021 var det kun henholdsvis 12 procent og 14 procent. Deltagelsen falder også, når man medtæller efteruddannelse i privat regi.
Innovation

Verdens første el-betonlastbil fylder 1 år
Unicon A/S har i over 1 år haft en Volvo FE Electric betonbil i drift i København og omegn og flere elektriske betonbiler bliver leveret i 2023. Unicon ønsker at bidrage til den grønne omstilling og arbejder målrettet på at hele flåden af betonbiler skal være emissionsfri i 2035. Det var derfor et naturligt valg at lave verdens første serieproducerede elektrisk betonbil i samarbejde med Volvo.