Inflation

E-handel

Nu rammes dansk e-handel af tilbagegang

Danskerne handler stadig ofte på nettet – men de bruger færre penge end før. Det har man mærket blandt netbutikker i andet kvartal, hvor omsætningen er faldet.

Produktion

Stigningen på danske producentpriser taber luft

De danske priser slår i disse måneder rekorder, men årsstigningen i producentpriser lå i juni lavere end i maj måned, og deres accelerationen ser nu ud til at aftage.

Produktion

Medicinalindustrien er dansk industris højdespringer i en kritisk tid

Hos danske medicinalvirksomheder er produktionen gået frem med 8,8 procent i april, ligesom den er steget med 12,2 procent fra februar til april sammenlignet med de tre foregående måneder.

Produktion

Industriens udgifter til energi er mere end fordoblet

Med de senest offentliggjorte halvårspriser vil fremstillingsindustriens udgifter til de to energityper samlet stige fra et niveau på 5,7 milliarder kroner i 2020 til over det dobbelte.

Branchenyt

Dagligvarebutikker forventer flere prisstigninger

Priserne stiger i detailhandlen, og det er især dagligvarebutikkerne, som oplever og forventer stigningerne. I transportbranchen er det lidt mere afdæmpet, selvom det stadig er hver fjerde virksomhed, som forventer prisstigninger.

Strategi & ledelse

Ekspert til danske virksomheder: Op med jeres priser!

I forbindelse med coronakrisen er den globale forsyningssikkerhed blev udfordret, og som konsekvens er råvarepriser skudt i vejret. Det betyder inflation, og hvis danske virksomheder skal undgå at blive ædt op indefra af stigende omkostninger, skal deres priser følge med, mener priseksperten Nicolai Broby Eckert.

Produktion

Priserne i produktionen stiger stadig, men taber fart

På årsbasis stiger priserne stadig i den danske industri. Men prisindeksene slår ikke længere nye højdespringer rekorder. Udviklingen ser langsomt ud til at falde mere til ro.

Branchenyt

Detailsalget faldt i maj

Mens forbrugernes forventninger til økonomien falder, gør salget i detailhandlen det også.

Branchenyt

Har vi nået toppen af inflationen? Færre virksomheder forventer prisstigninger

Der er stadig udbredt forventning om stigende salgspriser og servicetakster, men for industrien og serviceerhvervene er der ikke længere vækst i andelen af virksomheder, der forventer stigende priser.

Branchenyt

Producent- og importpriser for varer stiger fortsat

Stigningerne i både producent- og importpriser stiger endnu en gang og sætter endnu en rekord.

Branchenyt

Arbejdsomkostninger stiger mere i USA end i EU

Omkostningerne til produktion og serviceudbud stiger mere i Danmark end i resten af EU, når man ser på udviklingen mellem fjerde kvartal i 2020 og 2021. Men i USA stiger omkostninger 1,5 procentpoint yderligere.

Strategi & ledelse

Her stiger lønnen mest

Mens der hersker tilbageholdenhed med lønstigninger i de fleste vestlige økonomier, forholder det sig ganske anderledes i Sydamerika og Asien, fremgår det af en undersøgelse fra Kelly Services.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere