16.06.2022  |  Produktion

Medicinalindustrien er dansk industris højdespringer i en kritisk tid

Hos danske medicinalvirksomheder er produktionen gået frem med 8,8 procent i april, ligesom den er steget med 12,2 procent fra februar til april sammenlignet med de tre foregående måneder.

Industriens samlede produktionsindeks steg med 1,1 procent i april og fortsatte dermed stigningerne fra årets første tre måneder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik

Produktionen svinger en del på månedsbasis, men set over perioden februar-april, så er produktionen steget 5,7 procent i forhold til de foregående tre måneder. Dermed trodser den danske industri usikkerheden som følge af de stigende råvarepriser og invasionen i Ukraine.

I april var der fremgang i produktionen i fem af industriens brancher, men det var indeksets største branche, medicinalindustrien, der med en stigning i produktionen på 8,8 procent, var hovedårsagen til den samlede stigning.

Branchen har i løbet af de seneste tre måneder oplevet en stigning i produktionen på hele 12,2 procent i forhold til de foregående tre måneder. Således ses et fald i produktionsindekset på 1,8 procent, hvis man ser bort fra denne branche.

Læs også: Danske SMV’er er de mest produktive blandt vores nabolande

Udviklingen i industri kunne dog, i den kommende tid, indikere en generel nedgang i produktionen primært grundet en nedgang i ordrebeholdningen. Branchen transportmiddelindustri oplevede et fald i produktionen på 17,3 procent i april.

Branchen vægter dog kun 1,5 procent i det samlede indeks, og faldet har derved ingen nævneværdig betydning for den samlede produktion. Derudover var der fald i produktionen i yderligere fem brancher i april.

I forhold til april 2021 er produktionsindekset steget med 17,6 procent i ikke-sæsonkorrigerede tal.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere