16.06.2022  |  Produktion

Danske SMV’er er de mest produktive blandt vores nabolande

SMV’erne har talt: Mindre bureaukrati er det vigtigste initiativ, hvis det skal være mere attraktivt at starte og drive virksomhed i Danmark.

Danske SMV’er kan bryste sig af at være de mest produktive blandt vores nabolande. Det viser en ny analyse foretaget af SMVdanmark.  

I det samlede billede ses det, at Danmark præsterer over de øvrige lande når det gælder produktivitet, særligt sammenlignet med gennemsnittet i EU-landene. Danmarks bruttoværditilvækst per beskæftiget ligger 300 tusinde kroner højere end gennemsnittet i EU-landende og 67 tusinde kroner højere end Norge som ligger næsthøjest.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Særligt i øjenfaldende er produktivitetsforskellen for virksomhederne med 10-19 ansatte. I disse virksomheder ligger bruttoværditilvæksten for én ansat 50 tusinde kroner over niveauet i Norge og 231 tusinde kroner over det gennemsnitlige niveau i EU-landene. 

Læs også: Nyt klimakompas skal hjælpe SMV’er styre mod grøn omstilling

Ligeledes gælder det de danske virksomheder med 20-49 ansatte, som også indtager pladsen som de mest produktive.

På tværs af flere brancher ligger Danmark også i toppen, mens man i Handelsbranchen kun ser sig overgået af Norge. Der tegner sig således et billede af SMV’erne som særligt produktive – på tværs af forskellige brancher – hvilket bidrager til det højeste samlede produktivitetsniveau

Bureaukrati er stadig hæmsko

Dermed ikke sagt at vi blot kan læne os tilbage og tro, at der af den grund ikke er plads til forbedringer. 78 procent af danske SMV’er mener, at færre regler og mindre bureaukrati i høj eller meget høj grad ville forbedre vilkårene for at starte og drive virksomhed i Danmark.

Flere regler og mere bureaukrati medfører, at virksomhedens ressourcer bruges på formaliteter snarere end på driften af virksomheden, hvilket begrænser produktiviteten. Det er derfor oplagt at stille spørgsmålet: Hvordan opretholdes og forbedres et højt produktivitetsniveau?  

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere