25.04.2022  |  Branchenyt

Dagligvarebutikker forventer flere prisstigninger

Priserne stiger i detailhandlen, og det er især dagligvarebutikkerne, som oplever og forventer stigningerne. I transportbranchen er det lidt mere afdæmpet, selvom det stadig er hver fjerde virksomhed, som forventer prisstigninger.

En stigende andel af virksomhederne meldte i marts måned om stigende salgspriser, både hvad angår den faktiske udvikling og forventningerne til fremtiden. Således meldte knap halvdelen af alle virksomhederne i detailhandlen, vægtet efter beskæftigelse, at de allerede oplevede stigende salgspriser, og samme andel forventer det i nær fremtid. Den udvikling var især båret frem af dagligvarebutikkerne, hvor to ud af tre forventer stigninger.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

I detailhandlen har der været meldt om stigende priser i flere måneder, men nu har det også spredt sig til især industrien og visse serviceerhverv.

Indenfor transportbranchen er det knap hver femte, der melder om stigninger i priser indenfor de seneste tre måneder. Til gengæld forventer flere end hver fjerde, at de går prisstigninger i møde i de kommende tre måneder.

Samtidig melder flere brancher at manglen på arbejdskraft stiger endnu.

Læs også: Digitalt forspring ruster inventarproducent til stigende produktionsomkostninger

I serviceerhvervene var det 42 procent af virksomhederne, der meldte, at mangel på arbejdskraft begrænser deres produktion. Stigningerne ses især i branchegrupperne forlag, tele og it samt landtransport, hvor det i alle tilfælde var mere end halvdelen af virksomhederne, der melder om mangel på arbejdskraft.

For bygge- og anlægsbranchen var niveauet stadig højt, men tog dog et dyk fra en andel på 47 procent i februar til 43 procent i marts.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere