Transport

Lager & distribution

Dobbelttrailere og lange vogntog er et skridt tættere på at ramme de danske veje

Med Vejdirektoratet og Færdselsstyrelsens nye analyse om kørsel med dobbelttrailere i Danmark betyder, er vi tættere på at se de lange vogntog på det danske vejnet. ITD, der aktivt har leveret input til analysen, er begejstret for udsigten til transporter med ekstra lange lastbiler.

Branchenyt

Transportvirksomhed giver den bio-gas og vinder Temaprisen 2021

Ejere og lederne bag HV-Transport A/S fra Herning har modtaget årets Temapris i region Midt- og Vestjylland ved kåringen af Årets Ejerleder 2021. Prisen modtager de for at have udvist et stærkt fokus på årets tema: bæredygtighed.

IT

EG opkøber tre softwarevirksomheder indenfor tre forskellige brancher

I sidste blev softwarevirksomhed EG opkøb af Jydacom, TRYGG/2000 og Alystrafra gennemført. De tre softwarevirksomheder tilhørte førhen nordiske TietoEVRY.

Innovation

Case: CO2 casestudie: Kapacitetsoptimering er den grønne vej frem

Klimakrisen bekymrer os alle. Og konsekvenserne af den globale opvarmning bliver tydeligere år for år. Danmark har et nationalt klimamål om at nedbringe CO2 niveauet med 70% i 2030. Transport- og logistikbranchen skal også yde sit bidrag.

Indhold fra partner

Lager & distribution

DI Transport: Behov for en intelligent grøn omstilling

Regeringen præsenterede i september sit klimaprogram og en grøn handlingsplan, der indeholder 24 initiativer til at nå 70 % målsætningen. Regeringen har desuden meldt ud, at alle beslutninger skal være truffet senest i 2025. Det meldte statsministeren ud på DI’s topmøde i tirsdags.

Indhold fra partner

Lager & distribution

Translog Denmark investerer i fremtiden og nye lastbiler

Translog Denmark opdaterer sin vognpark gennem et samarbejde med Scania Danmark, som leverer de nye lastbiler. De skal være med til at sikre en sund vækst og tiltrække de eftertragtede chauffører, som branchen tørster efter.

Lager & distribution

Rockwool hopper med på klimavognen og indkøber biogaslastbiler

Isoleringsproducenten Rockwool har en klar ambition om at være med i front, når det gælder den grønne omstilling. Derfor skal to nye biogas-lastbiler skal stå for 20 procent af virksomhedens leverancer til de sjællandske kunder.

Innovation

Dachser tester el-palleløftere på lastbiler

Som et tiltag for at forbedre chaufførernes arbejdsmiljø tester logistikleverandøren Dachser Denmark nu forskellige elektriske palleløftere, som kan stå på ladet af en lastbil og bruges til levering af paller hos filialens kunder.

Sourcing

Dækproducent vil gå den grønne vej: ”Regummierede dæk skal tilbage på landkortet”

Mindre råstofforbrug, færre udgifter og lavere CO2-udslip. Fordelene ved regummierede dæk er mange, men alligevel er det kun hver fjerde lastbil i Danmark, der kører på regummierede dæk. Det skal ændres, mener Euromaster.

Branchenyt

150 største maritime spillere: ”Dekarbonisér skibsfart inden 2030!”

En koalition af blandt andre A.P. Møller Mærsk, Cargill, Alfa Laval og godt 150 af verdens øvrigt største marineoperatører har underskrevet dokumentet Call to Action for Shipping Decarbonization. Dermed opfordrer de verdens regeringer til at sætte turbo på arbejdet med at gøre nulemissioner for skibsfarten til standarder inden 2030.

Branchenyt

Ny formand for DI Transport

DI Transports bestyrelse har i denne måned konstitueret sig med ny formand.

Indhold fra partner

Branchenyt

ADP A/S leverer bedste halvårsresultat nogensinde

Vækst i omsætning og indtjening i ADP fortsætter. ADP har netop offentliggjort et særdeles tilfredsstillende resultat for første halvår 2021 med stor vækst i omsætning og et meget solidt driftsresultat. Halvårsresultatet er det bedste i virksomhedens historie.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere