Transport

IT

En komplet digital løsning til eksportører og transportører

Hverdagen bliver mere og mere digital. Det kommer især til udtryk i transportbranchen, hvor GPS for længst har afløst de gamle vejkort, og tachografen har afløst de gamle fartskiver. Warehouse management systemer, track-and-trace og elektroniske fragtbreve bliver også i stigende grad benyttet.

Indhold fra partner

Branchenyt

Move from a siloed, functional approach to Unified Logistics

Learn how to leverage Blue Yonder’s seamless capabilities in planning, optimization and orchestration across transportation, warehousing and labor.

Indhold fra partner

Branchenyt

Vi vil rejse på færre forretningsrejser i fremtiden – også når vi godt må igen

Det danske erhvervsliv kommer til at skrue ned for antallet af erhvervsrejse i forhold til før, når corona-restriktionerne hæves igen. Det viser en ny rundspørge foretaget af PwC. Det er især i de store virksomheder, at man ser fordelene ved de nye arbejdsgange.

Branchenyt

Mens Esbjerg knapt undgår nedgang, vokser Aabenraa Havn

2020 har været et svært år. Brexit og en verdensomspændende epedemi fik udsigterne i erhvervslivet til at se dunkle ud. Men Esbjerg Havn har til trods formået næsten at holde godsomsætningen fra 2019. I Aabenraa nøjes man ikke med kun lige at klare den: Her er der godt 20 procent fremgang i forhold til 2019.

Lager & distribution

Søfolk bliver stadig nægtet landgang til fare for deres helbred

Det bliver kaldt en humanitær krise: Hundredvis af søfolk i arbejde på verdens fragtskibe er siden coronakrisens begyndelse blevet nægtet landgang rundt omkring i verden. Det har holdt dem fra at komme hjem til den ferie, de har ret til ifølge deres kontrakter efter mere end 10 måneder til søs. Det kan have konsekvenser for både søfolkenes mentale og fysiske helbred, mener rederier.

IT

Lad Eksportportalen håndtere dine EUR 1 Certifikater

Et EUR1 Certifikat er et certifikat, der dokumenterer en vares oprindelse. Varer som er fremstillet i EU eller andre lande, som EU har indgået en toldfrihedsaftale med, skal dokumentere dets oprindelse med et EUR 1 Certifikat.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

Havnedirektør: Vi skal i gang med små, grønne projekter og opskalere løbende

Direktør i ADP A/S i Fredericia, Rune. D. Rasmussen, mener ikke, det kræver store, forkromede projekter for Danmark at komme i gang med at omforme den grønne strøm, der produceres af havvindmølleparkerne til klimavenligt, CO2-neutralt brændstof. I stedet bør vi gå i gang i det små og derefter opskalere i takt med erfaring og efterspørgsel.

Innovation

Unikt transportsamarbejde skal reducere CO2-udslippet med 115 ton årligt

Hvert år udledes der store mængder CO2 fra transportsektoren – og en stor del helt unødigt, fordi virksomheder, der fragter varer, skal have pallerne retur. Den udfordring tager tre globale aktører nu op med et transportsamarbejde, der skal reducere CO2-udledningen med 115 ton om året.

Indhold fra partner

Branchenyt

Mens restaurationsbranchen bløder, blomstrer transportsektoren

Danske firmaers salg er steget både fra november til december, samt fra tredje til fjerde kvartal. Det er i høj grad den positive udvikling i transportsektoren, der gør op for en hotel- og restaurationsbranche, der er i frit fald. Ligeledes er en markant stigning i salg af biler i december med til at løfte salgstallene for fjerde kvartal.

Planlægning

Bedre service for både varehuse og butikker

Reitan Distribution leverer forbrugsvarer til en lang række kædeforretninger i Danmark, inklusive 7-Eleven, Rema1000, Q8, XY og Statoil. Virksomheden er en del af den norske Reitangruppen, som er en af Skandinaviens største detailvirksomheder med 27.500 ansatte og en 2009-omsætning på mere end 7,1 milliarder euro.

Indhold fra partner

IT

Fremtidens eksport er digital

Corona-virussen har motiveret virksomheder til at skabe nye digitale forretningsprocesser, som sikrer forsynings- og leveringskæderne.

Indhold fra partner

Strategi & ledelse

HVO-diesel sparer 25 tons CO2 for nordjysk vognmand

Aalborg Vognmandsforretning meldte sig i 2019 ind i EU-projekt, der skulle sætte gang i den grønne omstilling i SMV’er. Ved at inddrage alle medarbejdere og være innovative har på få måneder sparet virksomheden 25 tons CO2.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere