03.08.2022  |  Produktion

Stigningen på danske producentpriser taber luft

De danske priser slår i disse måneder rekorder, men årsstigningen i producentpriser lå i juni lavere end i maj måned, og deres accelerationen ser nu ud til at aftage.

Sammenlignet med samme måned sidste år er de samlede danske producentpriser steget med 35,2 procent i juni måned. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Dermed er årsstigningen også 2,1 procentpoint lavere end i måneden før, hvor prisindekset steg med hele 37,3 procent.

Omvendt er importpriserne steget med 23,4 procent, hvilket er 1,3 procentpoint højere end årsstigningen for maj. Det betyder også, at importprisindekset for fjerde måned i streg har slået rekord for årsstigningen, siden det første gang blev beregnet i 2005.

Mens energiforsyningen stadig er en væsentlig årsag til de stigende priser, er det også prisstigninger indenfor fødevare-, maskin- samt jern- og metalvareindustri, som presser danske producentpriser i vejret. Det er de samme industrier såvel som kemiindustrien, som presser importpriserne højere.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere