04.04.2022  |  Branchenyt

Arbejdsomkostninger stiger mere i USA end i EU

Omkostningerne til produktion og serviceudbud stiger mere i Danmark end i resten af EU, når man ser på udviklingen mellem fjerde kvartal i 2020 og 2021. Men i USA stiger omkostninger 1,5 procentpoint yderligere.

I fjerde kvartal 2021 steg de gennemsnitlige arbejdsomkostninger per time i den private sektor i USA med 4,4 procent på årsbasis, hvilket var mere end i både Danmark og EU.

Det viser nye tal fra Eurostat og Danmarks Statistik.

I Danmark steg omkostningerne 2,9 procent. i samme periode. I de 27 EU-lande steg arbejdsomkostningerne per time i gennemsnit 2,6 procent i forhold til fjerde kvartal 2020.

Danske arbejdsomkostninger steg mere end de tyske

Tyskland, Sverige og Storbritannien er blandt de lande, Danmark har den største samhandel med. Stigningen på årsbasis i fjerde kvartal 2021 var blandt vores vigtigste samhandelspartnere højest i Tyskland med 2,5 procent.

I Sverige steg arbejdsomkostningerne per time med 1,9 procent i forhold til fjerde kvartal 2020. For Storbritannien, der forlod EU-samarbejdet 31. januar 2020, foreligger der kun observationer til og med 3. kvartal 2020.

Arbejdsomkostningerne består af løn, pensionsopsparinger og øvrige arbejdsomkostninger som for eksempel bidrag til offentlige kasser, uddannelsesomkostninger, frivillige personaleomkostninger og lignende.

Det skal bemærkes, at opgørelserne er påvirket af COVID-19 og de afledte effekter af de forskellige statslige hjælpepakker.

- KCP

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere