Ekspert til danske virksomheder: Op med jeres priser!

I forbindelse med coronakrisen er den globale forsyningssikkerhed blev udfordret, og som konsekvens er råvarepriser skudt i vejret. Det betyder inflation, og hvis danske virksomheder skal undgå at blive ædt op indefra af stigende omkostninger, skal deres priser følge med, mener priseksperten Nicolai Broby Eckert.

Virksomheder undervurderer ofte, hvor meget den rette prissætning kan gøre for forretningen, ifølge Nicolai Brobry Eckert. Arkivfoto..

18.05.2021

SCM.dk

Prisudviklingen på en række råvarer som træ, jern og stål får alarmklokkerne til at ringe hos priseksperten Nicolai Broby Eckert fra konsulenthuset Simon-Kucher & Partners. Det signalerer inflation og i det tilfælde må danske virksomheder ikke hvile på laurbærrene:

”Vi ser lige nu, at virksomheder har svært ved at sikre forsyningskæden, hvilket har resulteret i stærkt stigende råvarepriser. Det må forventes, at råvarepriserne vil stige endnu mere, og dermed lurer en periode med inflation lige om hjørnet. Virksomhederne må derfor handle her og nu for at sikre sig mod de forudsigelige effekter”, forklarer Nicolai Broby Eckert i en pressemeddelelse.

Læs også: Priserne på kontraktskibsfragt stiger – og falder ikke ned igen lige foreløbig

Hvis man ikke forhøjer sine priser, risikerer man nemlig gradvist at æde sin forretning op indefra, fordi salgspriserne ikke følger med omkostningerne, påpeger han.

Inflationen og opsvinget følges ad

Hvor priserne på savet træ og konstruktionstræ globalt er steget med 20-30 procent i andet halvår af 2020, er priser på jern og stål i Danmark steget med hele 36 procent siden juni 2020, ifølge tal fra Wood Supply og Danmarks Statistik.  

Sideløbende med de voldsomme prisstigninger på de globale markeder, har virksomheder globalt set meget positive forventninger til den kommende periodes økonomiske udvikling. Det viser en ny analyse med titlen Global Pricing Study fra netop Simon-Kucher & Partners, der er et førende konsulenthus inden for pris-, salgs- og marketingstrategier.

”Disse mere generelle forventninger underbygger yderligere, at der er overhængende risiko for øget inflation, og derfor må vi advare danske virksomheder mod at vente for længe med at regulere deres priser”, fortsætter Nicolai Broby Eckert.

Læs også: Færre danskere bliver lokket til udenlandske netbutikker af lave fragtpriser

Advarslen kommer også fordi Global Pricing Study samtidig viste, at kun 21 procent af respondenterne betegner prisforhøjelser som en driver i forhold til vækst, hvilket gør langt størstedelen sårbare overfor inflation.

”Vi ser fortsat, at virksomheder undervurderer den betydning, som en velovervejet prissætningsstrategi har. Og det er særligt problematisk lige nu, for de positive økonomiske meldinger kombineret med udsigten til inflation gør, at det er ekstra afgørende, at man nøje gennemtænker og forhøjer sine priser. De danske eksportvirksomheder bør undgå at begå samme fejl som ved den seneste højkonjunktur, hvor mange firmaer var alt for længe om at regulere deres priser”, afslutter Nicolai Broby Eckert. 

 - KCP

N.C. Nielsen A/S

Sponseret

Linde skaber ny generation af gaffeltruck

AGR

Sponseret

Er dit ERP nok til lagerstyring? Sådan lukker AGR hullerne i forsyningskæden

Relateret indhold

21.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

ESG i praksis – bæredygtighed gennem hele produktets livscyklus

21.02.2025SCM.dk

Salg/marketing og supply chain finder melodien

20.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Sustainability reporting from the soil of Iceland

19.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Nye muligheder med nye krav og standarder

18.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

BV Talks - Om Bæredygtighed

17.02.2025Bureau Veritas

Sponseret

Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

17.02.2025Slimstock Nordic

Sponseret

Supply Chain Club 2025

14.02.2025SCM.dk

Truslen om globalt toldkaos ryster forsyningskæder

Hold dig opdateret med SCM.dk

Tilmeld dig nyhedsbrevet og følg med i alt som rører sig indenfor ledelse af forsyningskæden, Nyhedsbrevet kommer kun to gange pr. uge.

Se flere temaer

Events

Se alle
Bureau Veritas
Webinar
Webinar om CBAM

Gratis webinar om CBAM, hvor du får et generelt indblik i CBAM-reglerne, praktiske erfaringer og kommende krav.

Dato

27.02.2025

Tid

10:00

Sted

Online på MS Teams

DTU Learn for Life
Efteruddannelse
Agile projekter - hybrid

Vil du lære at lede agile projekter professionelt og effektivt? Så tilmeld dig dette kursus, som også er et diplommodul, og få indsigt i agile værktøjer og kompetencer i agil projektledelse.

Dato

28.02.2025

Tid

09:00

Sted

Online

Dansk Standard
Kursus
ISO 9001 diplomkursus i kvalitetsledelse - 2 dage

På dette to-dages ISO 9001 kursus præsenteres du for indholdet i ISO 9001 standarden. Samtidig lærer du, hvordan de enkelte krav til kvalitetsledelse bør efterleves i praksis. Kurset i ISO 9001 tager dig igennem de forskellige faser ved implementering af et ledelsessystem for kvalitet.

Dato

04.03.2025

Tid

09:00

Sted

Dansk Standard, 12 etage, Sal 2 Göteborg Plads 1 2150 Nordhavn

Bredana Axcite A/S
Webinar
Præcise Forecast med ny Microsoft løsning

Den nye app byder på best-in-class Forecasting algoritmer og modeller, enestående brugeroplevelse, intelligente rapporter og analyser

Dato

04.03.2025

Tid

10:00

Sted

Live webinar fra Bredana Axcite, Aarhus

Bureau Veritas
Webinar
Webinar: Explore the critical connection between the NIS2 Directive and the CRA

In an era of increasing cyber threats, regulatory frameworks like the NIS2 Directive and the Cyber Resilience Act (CRA) are shaping the future of cybersecurity across Europe. While NIS2 enforces stricter cybersecurity obligations for suppliers and organizations, CRA complements it by embedding security into digital products from the ground up.

Dato

06.03.2025

Tid

13:00

Sted

Online på MS Teams

Descartes
Webinar
Deloitte x Descartes: Webinarium om Frihandel, CBAM och hållbarhet

Ett unikt samarbete mellan Deloitte och Descartes, där ledande specialister inom global handel och hållbarhet delar sina insikter och praktisk information.

Dato

13.03.2025

Tid

10:30

Sted

Online