Holland

Branchenyt

KLM etablerer luftgodsbro til Kina med to gamle passagerjumboer

For at kompensere for den manglende godskapacitet i luften som følge af coronakrisen, har hollandske KLM i samarbejde med Philips sat gang i en luftbro mellem Amsterdam og Kina. Redskabet er to Boeing 747’ere, der ellers var på vej ud af drift.

Branchenyt

Hollandsk fagforening foreslår skat på robotter

Automatisering medfører store gevinster for virksomhederne. Den gevinst bør beskattes, og midlerne kan eksempelvis bruges på at omskole medarbejderne, lyder det fra den hollandske fagforening FNV.

Lager & distribution

DSV udvider med 83.000 m2 lager i Holland

Det var ikke helt nok med 140.000 kvadratmeter til lagerbygninger i den hollandske by Venlo. Derfor har DSV meddelt, at de opfører endnu 83.000 kvadratmeter.

Lager & distribution

Amazon tester droner i Holland

Den amerikanske e-handelsgigant Amazon har bøvl med den hjemlige lovgivning og tester derfor sine leveringsdroner andre steder, herunder i Europa.

Branchenyt

TNT afprøver elbiler til logistikopgaver

TNT afprøver ni el-varevogne i Amsterdam og Rotterdam. Virksomheden får dermed en massiv besparelse i CO2-udledningen og skaber opmærksomhed på rådhusene.

Lager & distribution

Elektriske pramme undervejs i Benelux

I alt 11 fuldt elektriske containerpramme vil i løbet af 2018 stævne ud på de hollandske og belgiske vandveje. Fartøjernes batterier vil blive bygget ind i containere, der kan flyttes efter behov.

Branchenyt

Dansk trailerudlejer slår dørene op i Holland

Trailervirksomheden PNO udvider forretningen og åbner kontor i Holland. Men selvom det er et stort skridt, minder det hollandske marked på mange måder om det danske, vurderer adm. direktør.

Sourcing

Hollandsk lov skal afsløre børnearbejde i forsyningskæden

Det skal være nemmere for de hollandske forbrugere at gennemskue, om et produkt har været i berøring med børnearbejde. Derfor indføres ny lovgivning der forpligter virksomheder til at gennemføre og rapportere på due diligence-processer.

Branchenyt

Transport på vandvejene vinder frem

Mere og mere gods bliver transporteret af kanaler og langs Nordsø-kysten i Belgien og Holland. Konceptet kaldes Short Sea Shipping, og potentialet er stort, vurderer fag- og branchefolk.

Branchenyt

Damco flytter sit hovedkvarter til Holland

Haag i Holland skal fra første kvartal 2013 huse den A.P. Møller-Mærsk-ejede logistikudbyder Damcos hovedsæde, der dermed flytter fra København.

Indhold fra partner

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere