08.02.2016  |  Lager & distribution

Amazon tester droner i Holland

Den amerikanske e-handelsgigant Amazon har bøvl med den hjemlige lovgivning og tester derfor sine leveringsdroner andre steder, herunder i Europa.

Prime Air er navnet på den dronebaserede leveringstjeneste, den amerikanske onlinemastodont Amazon arbejder på for tiden. Men en striks lovgivning på området i USA giver udfordringer for selskabets testflyvninger med de små, ubemandede enheder, og derfor har man henlagt en række testforløb til Europa, bl.a. England og Holland. Det bekræftede selskabets direktør, Jeff Bezos, tidligere på ugen, skriver Fortune.

Læs også: Amazon på vej i luften

Allerede tilbage i april 2015 sendte Amazon et brev til at de amerikanske flyvemyndigheder Federal Aviation Administration (FAA), hvor de opfordrede til at reglerne ville blive slækket. FAA godkendte Amazons forsøg, men kun med en række begrænsninger, der bl.a. forbød flyvninger om natten og bestemte at dronerne ikke må flyve ud af operatørens synsfelt.

Netop automatisk flyvning uden direkte opsyn (men dog central fjernovervågning) er et af grundelementerne for Amazon Prime og den ambitiøse leveringsstrategi, man sigter efter. Af samme årsag har Amazon da også protesteret over reglerne og argumenterer for, at lande som Frankrig, Sverige og Norge har langt blødere lovgivning på droneområdet og advarer på den baggrund imod, at USA kan miste terræn på forskning og udvikling.

Læs også: Finsk postvæsen starter dronelevering

FAA fastholder dog sit standpunkt med sikkerhed i højsædet. Fra Holland melder politiet, at man som supplement til de elektroniske foranstaltninger i forhold til at stoppe vildfarne droner, at man arbejder med at træne ørne til at fange eventuelle droner på afveje.

-AK

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere