ACI: Styrk forsyningskæderne efter Trumps toldchok
Distributør og forsyningskædeekspert ACI Group opfordrer virksomheder til at indtage en proaktiv tilgang til de forsyningskædeudfordringer, som USAs præsident Donald Trumps "Befrielsesdag"- toldsatser medfører.
Annonceringen af toldsatserne, der består af en minimumsafgift på 10 procent på næsten alle varer, der kommer ind i USA, har rystet den globale økonomi. Foto: ACI
Annonceringen af toldsatserne, der består af en minimumsafgift på 10 procent på næsten alle varer, der kommer ind i USA, har rystet den globale økonomi. De nye toldsatser lægges oven på allerede eksisterende toldsatser. Det betyder, at vigtige produktionscentre som Kina nu står over for samlede afgifter på over 50 procent. Varer fra Storbritannien vil blive pålagt en ekstra toldsats på 10 procent.
Administrerende direktør for ACI Karsten Smet siger:
"At vente og se er ikke længere en mulighed. USA er omdrejningspunktet for den globale handel, landet ejer verdens valutareserve, og det har i praksis omdannet millioner af forsyningskæderuter til bomveje. Dette er en betydelig omstilling af den globale økonomi, og virksomheder må være proaktive i at opbygge nye kompetencer. I et uforudsigeligt klima vil de mest succesfulde virksomheder være dem med de mest robuste og fleksible forsyningskæder.
Min opfattelse er, at det mest skadelige ved det hele er usikkerheden. Trump har gjort det klart, at disse toldsatser kan ændres afhængigt af udfaldet af handelsforhandlingerne, så de kan blive annulleret eller justeret op eller ned inden for få dage. Kontingensplaner som nye forsyningskæderuter og brug af dobbelt eller trippelt sourcing er ikke længere bare nice-to-have, de er essentielle".
Læs også: Instabee tredobler kapaciteten med ny terminal
ACI er kendt for sin omfattende portefølje af unikke materialer og ingredienser til en række brancher, herunder fødevarer, pharma, kemi og produktion. Deres innovative Supply Chain Manager-software sikrer, at de hurtigt kan reagere på markedsforhold, og Karsten Smet argumenterer for, at virksomheder må være lige så adrætte over for en hidtil uset økonomisk begivenhed.
"Konsensus er, at Storbritannien er sluppet let ved kun at få 10 procent toldsatser, og visse brancher som pharma er undtaget, men det er lidt som at blive givet en lussing i stedet for et spark i bagdelen – vi ville være bedre uden det. Alt i alt vil de chokbølger, dette vil sende gennem den globale forsyningskæde, den ustabilitet, det har skabt i dollaren, og truslen om gengældelse vil være skadelige for britiske virksomheder, der ønsker at handle internationalt, især små og mellemstore virksomheder”, siger Karsten Smet.
Ifølge Karsten Smet er det vigtigt at handle hurtigt og forsigtigt, når man navigerer i disse urolige farvande. Virksomheder kan ikke tillade sig at overlade deres skæbne til regeringshandelsforhandlere givet de mange kompleksiteter, der er på spil. Vi modellerer aktivt scenarier og opbygger nye kompetencer for at støtte vores kunder gennem disse udfordringer, og Karsten Smet opfordrer enhver virksomhed til at indtage den samme proaktive tilgang.
Kilde: ACI Group
/ PiB