14.04.2020  |  Branchenyt

KLM etablerer luftgodsbro til Kina med to gamle passagerjumboer

For at kompensere for den manglende godskapacitet i luften som følge af coronakrisen, har hollandske KLM i samarbejde med Philips sat gang i en luftbro mellem Amsterdam og Kina. Redskabet er to Boeing 747’ere, der ellers var på vej ud af drift.

Som beskrevet for et par uger her på sitet, så er en længere række flyselskaber begyndt at fylde passagerfly med gods og sende dem ud i verden i et forsøg på at reetablere noget af den store mængde godskapacitet, der er forsvundet i takt med at coronakrisen har sat en stopper for størstedelen af den internationale lufttrafik.

Læs også: SAS Cargo-direktør: Flyfragt skal sikre krisetidens livsvigtige forsyninger

Annonce: (Artiklen fortsætter efter annoncen)

Hollandske KLM går nu med på den trend med en nyåbnet godsrute mellem Amsterdam og Kina, der skal genetablere noget af den tabte volumen i de kommende seks-otte uger. Aktiviteterne, der startede i går, den 13. april, tæller to ugentlige afgange til Beijing og tre til Shanghai, der sammenlagt skal give 250 tons ekstra godskapacitet hver vej om ugen.

Den specielle luftgodsbro, som KLM selv kalder initiativet, er kommet i stand i samarbejde med elektronikgiganten Philips og den hollandske regering. Flyvningerne skal supplere det “skeleton schedule”, der trådte i kraft d. 29. marts med to ugentlige afgange til hver af de nævnte kinesiske storbyer.

For at håndtere de to nye ’nødruter’ har KLM valgt at genindsætte to Boeing 747’ere, der ellers var på vej ud af drift. Oprindeligt var det således planen, at de to maskiner skulle sendes på pension i sommeren 2021, men coronakrisen har som bekendt ændret alt, også i flybranchen.

Lukkede lande og lufthavne verden over, ikke mindst i Kina, har således kappet 90 procent af trafikken og efterspørgslen på ture mellem Europa og den østasiatiske mastodont, og derfor besluttede KLM for nylig at fremskynde udfasningen af passagerjumboerne til april i år. Men nu bliver de altså genindsat som fragtfly.

Læs også: DSV trodser virus og åbner godsrute mellem USA og Kina

”Jeg mener det er enormt vigtigt, at KLM kan tjene det hollandske samfund i denne krisetid via vores fleksibilitet, kreativitet og samarbejde med partnere. Det bliver perfekt eksemplificeret gennem initiativet sammen med Philips, hvor KLM vil finde en løsning til at frigøre fragtkapacitet mellem Europa og Kina for vigtige medicinske forsyninger”, siger KLM’s topchef Pieter Elbers.

-AK

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere