26.02.2020  |  Lager & distribution

DSV trodser virus og åbner godsrute mellem USA og Kina

Mens de fleste fly- og transportselskaber lukker af for trafikken til og fra Kina på grund af Coronavirussen, gør DSV Panalpina det modsatte og åbner det, selskabet selv kalder en ’luftgodsbro’ mellem Shanghai og Huntsville i det sydlige USA.

Spredningen af Coronavirussen, der startede i Wuhan i Kina, har fået en lang række flyselskaber til at reducere eller helt aflyse deres afgange til og fra landet. Den udvikling, der har resulteret i et kapacitetstab på omkring 5.000 tons dagligt, vil DSV Panalpina imidlertid modarbejde, oplyser selskabet.

Via sit charternetværk vil den dansk-schweiziske transportvirksomhed således åbne det, man selv kalder en ’luftgodsbro’ mellem Shanghai og Huntsville i det sydlige USA, der skal hjælpe selskabets kunder med at håndtere uopfyldte ordrer og supply chain-forstyrrelser.

Med start i går, tirsdag d. 25. februar, har DSV derfor indsat et Boeing 747-8-fragtfly, der skal flyve tre gange om ugen i begge retninger mellem de to byer. Løsningen betyder ifølge DSV, at man ”vil være i fuld kontrol med den tilgængelig kapacitet” den specifikke rute.

Læs også: DSV Panalpina klar med årsrapport for 2019: ”Et stærkt år for vores selskab”

I sin seneste status om Coronavirus-situationen fortæller DSV, at kun selskabets afdeling i Wuhan er lukket, mens de øvrige 20 holder åbent, om end med begrænset personale. For at beskytte de ansatte har man ’etableret adskillige præventive tiltag’, hedder det.

Derudover beretter DSV, at man indtil videre opretholder normal drift ’inden for regeringens retningslinjer’, og selvom øjebliksbilledet med ansatte, der arbejder hjemmefra, ’giver nogle udfordringer’, så gør man, hvad man kan for at minimere effekterne for kunderne.

Når det gælder tingenes tilstand i Shanghai PVG (Pudong International Airport) beretter DSV, at lufthavnens lagerfaciliteter har været hårdt presset de sidste to uger, fordi man stadig har modtaget gods, som imidlertid ikke er blevet fortoldet eller afsendt igen og derfor optager plads. DSV har dog fået mere rum at gøre godt med, lyder det.

’Vi er bekendt med, at nogle transportvirksomheder midlertidigt har måtte stoppe med at modtage forsendelser, men situationen for DSV er fortsat håndterbar på grund af en midlertidig udvidelse af vores lagerkapacitet’, skriver selskabet.

-AK

Denne artikel er en del af temaet Coronavirus

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere