26.02.2020 | Lager & distribution
DSV trodser virus og åbner godsrute mellem USA og Kina
Mens de fleste fly- og transportselskaber lukker af for trafikken til og fra Kina på grund af Coronavirussen, gør DSV Panalpina det modsatte og åbner det, selskabet selv kalder en ’luftgodsbro’ mellem Shanghai og Huntsville i det sydlige USA.
DSV Panalpina har sat et Boeing 747-8-fragtfly ind på ruten mellem Shanghai og Huntsville. Foto: DSV Panalpina, courtesy of The Boeing Company
Spredningen af Coronavirussen, der startede i Wuhan i Kina, har fået en lang række flyselskaber til at reducere eller helt aflyse deres afgange til og fra landet. Den udvikling, der har resulteret i et kapacitetstab på omkring 5.000 tons dagligt, vil DSV Panalpina imidlertid modarbejde, oplyser selskabet.
Via sit charternetværk vil den dansk-schweiziske transportvirksomhed således åbne det, man selv kalder en ’luftgodsbro’ mellem Shanghai og Huntsville i det sydlige USA, der skal hjælpe selskabets kunder med at håndtere uopfyldte ordrer og supply chain-forstyrrelser.
Med start i går, tirsdag d. 25. februar, har DSV derfor indsat et Boeing 747-8-fragtfly, der skal flyve tre gange om ugen i begge retninger mellem de to byer. Løsningen betyder ifølge DSV, at man ”vil være i fuld kontrol med den tilgængelig kapacitet” den specifikke rute.
Læs også: DSV Panalpina klar med årsrapport for 2019: ”Et stærkt år for vores selskab”
I sin seneste status om Coronavirus-situationen fortæller DSV, at kun selskabets afdeling i Wuhan er lukket, mens de øvrige 20 holder åbent, om end med begrænset personale. For at beskytte de ansatte har man ’etableret adskillige præventive tiltag’, hedder det.
Derudover beretter DSV, at man indtil videre opretholder normal drift ’inden for regeringens retningslinjer’, og selvom øjebliksbilledet med ansatte, der arbejder hjemmefra, ’giver nogle udfordringer’, så gør man, hvad man kan for at minimere effekterne for kunderne.
Når det gælder tingenes tilstand i Shanghai PVG (Pudong International Airport) beretter DSV, at lufthavnens lagerfaciliteter har været hårdt presset de sidste to uger, fordi man stadig har modtaget gods, som imidlertid ikke er blevet fortoldet eller afsendt igen og derfor optager plads. DSV har dog fået mere rum at gøre godt med, lyder det.
’Vi er bekendt med, at nogle transportvirksomheder midlertidigt har måtte stoppe med at modtage forsendelser, men situationen for DSV er fortsat håndterbar på grund af en midlertidig udvidelse af vores lagerkapacitet’, skriver selskabet.
-AK
Denne artikel er en del af temaet Coronavirus
Strategi & ledelse

Krav til bæredygtighedsrapportering stiger
Fremover vil virksomheder være forpligtede til at rapportere om bæredygtighed på en helt ny måde. Rapporteringen skal skabe gennemsigtighed på markedet inden for områderne ”Environment”, ”Social” og ”Governance”, også benævnt ”ESG”.
Branchenyt

ROCKWOOL med blandt mest bæredygtige virksomheder
ROCKWOOL er placeret på en flot 16.-plads på Top 100-listen over verdens mest bæredygtige virksomheder. En liste, der netop er udsendt af Corporate Knights. Samtidig tildeles den danske stenuldsproducent også en førsteplads blandt producenter af byggematerialer.
E-handel

Lagerkapacitet og fragtpriser udfordrer e-handlen
Virksomheder med e-handel bevarer fortsat optimismen i et svært år. 2 ud 3 butikker forventer at sende dobbelt så mange pakker om tre år i forhold til 2022. Det er et år, der på logistiksiden er præget af udfordringer med fragtpriser og lagerkapacitet for alle netbutikker.
Branchenyt

Schneider Electric blandt verdens mest bæredygtige
For 12. år i træk optræder Schneider Electric på det internationale forskningsmagasin Corporate Knights’ liste over verdens mest bæredygtige virksomheder, hvor de er med i top-10. I kategorien ”industrikonglomerat” løber Schneider Electric med førstepladsen. Schneider Electric er den eneste virksomhed i sin kategori, der har formået at være på listen hvert år siden 2012.
Strategi & ledelse

Bæredygtighedsmodenhed er i stejl stigning
Flere og flere virksomheder har i dag en mere moden strategi for at indarbejde bæredygtighed i deres forretningsprocesser. Det viser en ny SAP Insights-rapport, der undersøger, hvordan motivationen og barriererne for at indføre bæredygtighed i erhvervslivet har udviklet sig over tid.
Branchenyt

Færre vil deltage i voksen- og efteruddannelse
I 2010 deltog cirka 26 procent af de faglærte og 25 procent af de ufaglærte i offentlige videre- og efteruddannelseskurser (VEU). I 2021 var det kun henholdsvis 12 procent og 14 procent. Deltagelsen falder også, når man medtæller efteruddannelse i privat regi.