07.02.2020  |  Strategi & ledelse

DSV Panalpina klar med årsrapport for 2019: ”Et stærkt år for vores selskab”

Logistikgiganten DSV Panalpina har netop udgivet det første årsregnskab siden sammenlægningen blev gennemført. Det primære resultat lyder 6,6 mia., hvilket får topchef Jens Bjørn Andersen til at kalde 2019 for ”et stærkt år for vores selskab”.

I august 2019 kunne DSV omsider lukke opkøbet af schweiziske Panalpina, efter at EU godkendte handlen i juli, og for alvor tage hul på integrationen i det selskab, der nu hedder DSV Panalpina A/S. I dag, fredag d. 7. februar 2020, har koncernen så udsendt sit første samlede årsregnskab.

Læs også: Vestas og DSV Panalpina indgår milliardaftale

CEO Jens Bjørn Andersen gør status:

”Fjerde kvartal 2019 lå inden for vores forventninger, og vi opnåede et EBIT (resultat af den primære drift, red.) på 6.654 millioner kroner, en organisk vækst på 8,4 procent i forhold til 2018. 2019 var et stærkt år for vores selskab – ikke mindst takket være opkøbet af ​​Panalpina i august 2019. En stor del af vores organisation arbejder nu hårdt på integrationen, og tingene skrider godt frem”, siger han.

Udsigterne for 2020 er positive, understreger topchefen videre, selvom der også er usikkerheder på radaren.

”For 2020 forventer vi EBIT i intervallet 8.200-8.700 millioner og vores aktionærer kan forvente markante afkast via tilbagekøb af aktier. Det er vanskeligt at forudsige markedssituationen i 2020; i øjeblikket påvirker coronavirus-situationen de globale forsyningskæder og skaber usikkerhed. På nuværende tidspunkt er det imidlertid ikke muligt at forudsige den finansielle effekt”, siger Jens Bjørn Andersen.

For fjerde kvartal 2019 landede indtjeningen på godt 30,1 mia. sammenlignet med knap 21 mia. i samme periode sidste år. Panalpina har imidlertid bidraget med 9,3 mia., og dermed gav kvartalet faktisk en negativ organisk vækst på 1,1 procent.

Og sammenlagt lander regnskabet da også under analytikernes forventninger, beretter Børsen. De 30,1 mia. kr., der blev omsat for i Q4, er omkring 600 mio. kr. lavere end analytikernes forventninger, men bruttoresultatet på 7 mia. kr. er næsten 400 mio. kr. mindre end forventet, skriver avisen.

Samme medie fortæller, at investorerne har reageret med at sende aktien ned med 2,5 procent denne morgen. Derudover hæfter Børsen sig ved at DSV tilsyneladende er på forkant med integrationen af Panalpina. Ledelsen har tidligere meldt ud, at den samlede regning for samkørslen ville lande på omkring 2,5 mia. kr., hvoraf 30 procent af udgifterne ville ligge i 2019.

Læs også: DSV påtager sig videnskabelige mål

Her har man indtil videre brugt omkring 800 mio., hvilket er tættere på 35 procent, så her er koncernen altså lidt foran sin egen plan, analyserer avisen. Integrationen skal være fuldt gennemført ved udgangen af 2020.

-AK

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere