19.08.2019  |  Branchenyt

DSV færdiggør Panalpina-handel

I dag gennemfører DSV handlen med de sidste aktier, og sætter dermed punktum for opkøbet af Panalpina, der nu formelt (om end ikke praktisk) er inkluderet i selskabet, der af samme årsag ventes at skifte navn til DSV Panalpina A/S.

Transportvirksomheden DSV’s opkøb af det schweiziske logistikselskab Panalpina blev sidst i juli godkendt af EU-Kommissionen, efter at parterne var kommet til enighed tilbage i april måned i år, og i dag, mandag d. 19. august, afslutter det danske koncern så officielt opløbet af sin schweiziske (nu tidligere) konkurrent.

Læs også: EU-Kommissionen godkender DSV’s Panalpina-opkøb

I løbet af dagen forventer DSV således gennemføre det tidligere annoncerede børstilbud for alle offentligt ejede aktier i Panalpina, der lød på omkring 1.307 kroner per aktie. Sammenlagt vurderes handlen til en værdi på 37 mia. kr.

I forlængelse af dette ventes DSV at ændre sit navn til DSV Panalpina, og efterhånden som integrationen skrider frem, vil alle datterselskaber og operationelle aktiviteter blive forenet under DSV Panalpinas navn og brand. Det forventes at tage to til tre år før integrationen er fuldstændig.

Den proces starter ligeledes idag, hvor topchef Jens Bjørn Andersen og CFO Jens H. Lund træder ind i Panalpinas nye Executive Board.

Omkostningssynergier for milliarder
DSV forventer at opnå årlige omkostningssynergier på omkring 2,2 mia. kroner. Disse forventes at have en helårseffekt i 2022 og vil primært stamme fra konsolidering af operationer, logistikfaciliteter, administration og IT-infrastruktur.

For helåret 2022 forventer DSV, at driftsmargenen for den samlede virksomhed vil blive løftet mod DSV-koncernens nuværende niveau. Langsigtede økonomiske mål vil blive kommunikeret i løbet af 2020.

Læs også: DSV og Panalpina er blevet enige

En opdatering samt forventet tidspunkt for synergier, integrationsomkostninger og udsigter for 2019, vil blive kommunikeret i forbindelse med frigivelsen af ​​DSV’s delårsrapport for 3. kvartal 2019 den 1. november 2019.

- SDN

Mere fra SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden

www.scm.dk

SCM.dk – forum for ledelse af forsyningskæden – er Danmarks eneste erhvervsmedie og community med dedikeret fokus på optimering af forsyningskæden. Medlemmer på SCM.dk kan bidrage aktivt med indhold og erfaring og betragtes som en indsigtsfuld vidensressource i udviklingen af SCM.dk. Vi udkommer dagligt på SCM.dk, ugentligt med nyhedsbreve samt ni gange om året med magasinet SCM+LOGIST…

Se virksomhedsprofil  

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere