Førerløse lastbiler

SCM 4.0

UPS tester og investerer i førerløse lastbiler

Distributionsgiganten UPS har købt sig ind i den kinesisk-amerikanske transportvirksomhed TuSimple, der laver autonome transportløsninger. Sammen har de to selskaber – lidt under radaren – testet løsningen i Arizona. Besparelser på 30 procent i vente, mener TuSimple.

Lager & distribution

Lastbilen har kurs mod den førerløse fremtid

Førerløse lastbiler kan trille rundt på vejen om 10 år. Det vil være forbundet med åbenlyse økonomiske og effektivitetsmæssige gevinster, og måske også gevinster for trafiksikkerheden. Men det truer også med at disrupte millioner af chaufførers jobliv.

Lager & distribution

FedEx klar til AI og selvkørende biler

Fremtidens forsendelser med den amerikanske gigant FedEx kan klares via en samtale med en virtuel assistent. Leveringen står en førerløs bil for. Tidsrammen for begge dele er dog usikker.

Branchenyt

Uber køber Otto

Delebilsgiganten Uber har netop annonceret, at den har opkøb start-up-virksomheden Otto, der fokuserer på selvkørende lastbiler. Samtidig har Uber indgået et partnerskab med Volvo om decideret bilproduktion.

Lager & distribution

England snart klar med platooningtest

Den europæiske testkørsel af forbundne lastbiler i konvojer er netop afsluttet - nu kommer englænderne på banen.

Branchenyt

Apple med i ræs om førerløse biler

Apple kaster sig nu ind i kampen om at komme i mål med førerløse biler. Dermed er redningen et skridt lettere for en kriseramt amerikansk lastbilssektor.

Innovation

Volvos svar på fremtiden er førerløse, elektriske køretøjer

Føreløse, elektriske køretøjer, der er koblet op på en cloud-server og et kontrolcenter. Sådan lyder Volvos svar på de udfordringer, som transportindustrien netop nu står overfor.

Branchenyt

Rapport: Op til 70 procent af chauffører kan miste jobbet til førerløse lastbiler

Automatiseret vejtransport vil spare tid og penge, reducere emissioner og gøre vejene sikrere. Men for de professionelle chauffører er fremtiden usikker: op mod 70 procent af dem kan være overflødige i 2030, ifølge en ny undersøgelse.

Branchenyt

Førerløs fremtid for transporten i USA

Den amerikanske transportminister Anthony Foxx har store forventninger til automatiseringen af transportsektoren i landet. Samtidig er spekulationerne om hans afløser, når Donald Trump overtager Det Hvide Hus, i fuld gang.

Branchenyt

DSV-chef: Selvkørende lastbiler om 5-10 år

Topchefen i DSV, Jens Bjørn Andersen, forudser at selvkørende lastbiler kan være en realitet om 5 til 10 år. I første omgang dog kun på motorvejene, og chaufførerne har ikke noget at frygte lige med det samme.

Lager & distribution

England vil testkøre førerløse lastbiler

Lastbiler uden chauffør kan både spare penge og trængsel på vejene. De engelske myndigheder vil snart teste mulighederne.

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere