17.08.2015  |  Branchenyt

Apple med i ræs om førerløse biler

Apple kaster sig nu ind i kampen om at komme i mål med førerløse biler. Dermed er redningen et skridt lettere for en kriseramt amerikansk lastbilssektor.

Teknologiproducenten Apple kaster sig nu ind i ræset om succes med førerløse biler. 

Således er den britiske avis The Guardian kommet i besiddelse af en rapport, der viser, at den amerikanske elektronikgigants ingeniørteam har lejet en nedlagt militærbase til at afprøve et førerløst køretøj.

Læs også: Apple vil gøre hele forsyningskæden grøn

Basen ligger lidt uden for San Francisco, veje og gader ligger øde hen, isoleret fra offentlighedens øjne, og samtidig tæt på Apple-koncernens hovedkvarter i San José-forstaden Cupertino, godt 50 km syd for San Francisco. 

Basen er med sin diskrete beliggenhed blevet et yndet mål for bilindustrien, når det handler om at afprøve nye biler, og nu altså også Apple-styrede elbiler. 

Læs også: Fynsk nyheds-pakkerobot bygger på erfaring

Apple følger dermed i hælene på konkurrenten Google, der også har brugt penge, ingeniører og muskelkraft på at finde teknologien bag en sikker, selvkørende bil.

Derudover er den klassiske bilindustri som Mercedes-Benz, Daimler og Honda også kommet langt i bestræbelserne på en selvkørende bil. Og den er særligt efterspurgt i lastbilssektoren, hvor blandt andet USA lider under en stor mangel på chauffører. Her viser tal, at der lige nu mangler over 20.000 chauffører, skriver branchesitet Supplychain247.com.

-JPN

  SCM.dk anvender cookies, som vi bruger til at huske dine indstillinger og statistik m.m. Når du fortsætter med at bruge websitet accepterer vores nye cookie- og persondatapolitik. Læs mere